пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Видання The Washington Post (США) розповіло про українську ініціативу здобуття для борщу статусу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Крок Євгена Клопотенко у цьому напрямку у статті названо «пострілом з гастрономічної гармати».
Автори матеріалу Девід Л. Стерн (David L. Stern) та Робін Діксон (Robyn Dixon) пишуть, що борщ є стравою-стрижнем гастрономії та основою концепції домашнього затишку у декількох країнах Східної Європи. Журналісти наводять у матеріалі версію, що дискусія про те, кому все ж належить спадщина борщу почалась після 2014 року.
Ukraine seeks U.N. cultural status for beloved borscht. A culinary spat with Russia could be brewing. https://t.co/HnwLQDjyXH
— The Washington Post (@washingtonpost) October 21, 2020
Євген Клопотенко пояснює, що закордоном розповсюджена думка нібито борщ — це російська страва. МЗС РФ у твіттері також назвав борщ російським. На думку Клопотенко, це неправда і підміна фактів.
Дослідниця галицької кухні Маріанна Душар сказала авторам матеріалу, що «Їжа, як і мова — це перший і останній бастіон культури».
Американські автори порівнюють дискусію щодо приналежності борщу з «хумусную війною» між Ізраїлем та Ліваном.
Фото: Facebook / Міністерство культури та інформаційної політики України
Читайте також:
В український прокат вийшов фільм Євгена Клопотенко «Борщ. Секретний інгредієнт»
Вчений приготував «борщ», який їли у Месопотамії 4000 років тому
Культура приготування борщу отримає статус нематеріальної культурної спадщини України
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi