The Washington Post написав про боротьбу України за борщ - PostEat

пошук

The Washington Post написав про боротьбу України за борщ
22-10-2020 0 913


Видання The Washington Post (США) розповіло про українську ініціативу здобуття для борщу статусу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Крок Євгена Клопотенко у цьому напрямку у статті названо «пострілом з гастрономічної гармати».

Автори матеріалу Девід Л. Стерн (David L. Stern) та Робін Діксон (Robyn Dixon) пишуть, що борщ є стравою-стрижнем гастрономії та основою концепції домашнього затишку у декількох країнах Східної Європи. Журналісти наводять у матеріалі версію, що дискусія про те, кому все ж належить спадщина борщу почалась після 2014 року.

Євген Клопотенко пояснює, що закордоном розповсюджена думка нібито борщ — це російська страва. МЗС РФ у твіттері також назвав борщ російським. На думку Клопотенко, це неправда і підміна фактів.


Дослідниця галицької кухні Маріанна Душар сказала авторам матеріалу, що «Їжа, як і мова — це перший і останній бастіон культури».


Американські автори порівнюють дискусію щодо приналежності борщу з «хумусную війною» між Ізраїлем та Ліваном. 

Фото: Facebook / Міністерство культури та інформаційної політики України

Читайте також: 

В український прокат вийшов фільм Євгена Клопотенко «Борщ. Секретний інгредієнт»

Вчений приготував «борщ», який їли у Месопотамії 4000 років тому

Культура приготування борщу отримає статус нематеріальної культурної спадщини України

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi