У Парижі почала роботу найбільша у Європі міська ферма на даху - PostEat

пошук

У Парижі почала роботу найбільша у Європі міська ферма на даху
13-08-2020 0 716


На площі 14 000 м² в межах Парижа 20 садівників планують вирощувати більш як 30 культур — помідори, редьку, полуницю, баклажани, салати тощо. Овочі постачатимуть на кухню ресторану поряд з садом та продаватимуть на міських ринках.

Міська ферма Nature Urbaine розташована на даху виставкового центру Parc des Expositions у 15-му окрузі та по закінченню будівництва займатиме площу двох футбольних полів.

Зараз ферма займає 4 500 м². Очікується, що при повному навантаженні щоденний врожай ферми сягне 900 кг продуктів.

Більшість культур вирощують вертикально (один з «гарячих» трендів 2020 року) за допомогою аеропонного методу — різновиду органічного землеробства з використанням поживного аерозолю та дощової води для підживлення рослин.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Agripolis (@agripolis)

Агрономи стверджують, що аеропонний метод економить до 90% витрат води у порівнянні із традиційним методом землеробства. Аерозоль та вода не контактують з навколишнім середовищем, що дає змогу вирощувати «чисті» продукти.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Agripolis (@agripolis)

Кожна ділянка на фермі Nature Urbaine заповнена сумішшю компосту, який легше звичайної землі. Суміш розробили в інституті AgroParisTech, щоб зменшити навантаження на дах будівлі.

На окремих колонах висадили квіти, що привабити бджіл для запилення культур. Штучне освітлення та опалення не передбачено, щоб не «обманювати» рослини — вирощування культур буде відбуватись згідно з природними циклами.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Agripolis (@agripolis)

Поряд з фермою мережа Le Perchoir відкрила ресторан та бар з панорамним видом на місто. У приготуванні страв та напоїв закладів використовуються органічні продукти з міської ферми.

 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

 

Публикация от Le Perchoir (@leperchoir)

За €320 на рік містяни можуть стати власниками однієї із 137 ділянок ферми та самостійно вирощувати овочі, ягоди, зелень.

Фото: Instagram Agripolis

Читайте також:

Food Insider зняв відео про те, як ферма у Франції виготовляє 300 головок сиру брі на день

На Ейфелевій вежі почали виробляти вино

Гастротренд farm-to-table: як виглядають ферми при ресторанах

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi