пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Паризький проєкт Cala з’явився в сервісах доставки Deliveroo і UberEats в розпал локдауну, в жовтні 2020 року. Компанія готує ресторанну їжу, вартість пасти в меню починається від € 8 за порцію. Для одного з найдорожчих міст світу — це недорого і змушує споживачів задуматися про якість продукту. Однак річ у тому, що їжу в Cala готує робот. Про це повідомляє Cala.
Французькі ресторатори витрачають близько 30% на продукти, ще 30% йде на оплату праці і 30% — на оренду. Завдяки використанню робота, кухня проєкту Cala розміщується на площі 6 кв. м, що дозволяє економити до 60% від звичних витрат на оренду.
Пристрій Cala виробляє набагато більше їжі на квадратний метр, ніж можуть собі дозволити мережі громадського харчування з живими кухарями, розповідає засновник проєкту Ілан Річард. Робот може готувати до 1,2 тис. страв на годину. Тим часом звичайний ресторан McDonald’s площею 125 кв. м готує до 550 страв на годину, наводить приклад він.
У першій половині 2022 року проєкт розраховує відкрити до шести нових точок у Франції. Технологія відкриває нові можливості для закладів, які розташовані у віддалених куточках міста через низьку плату за винаймання приміщення. Так, зниження витрат на оренду дозволить їм переїхати в центр.
Фото: Cala
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi