Вибух у ресторані «Канапа» на Андріївському узвозі - PostEat

пошук

Вибух у ресторані «Канапа» на Андріївському узвозі
17-09-2020 0 1936


«Люди евакуйовані з закладу, постраждалих серед гостей немає. Двоє кухарів отримали опіки, їм надається допомога», — повідомила PostEat маркетинг директорка «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» Марія Банько.

Наразі з’ясовується, що стало причиною вибуху. У соцмережах з’явилась інформація про вибух газового балону, але за словами Марії Банько газ на кухні закладу не використовувався.

«Наскільки мені відомо, постраждало двоє наших кухарів. Їх лікування буде повністю оплачено», — сказала маркетинг директорка.

UPD: редакція PostEat отримала розгорнутий коментар Марії Банько щодо ситуації. Далі пряма мова: 

«Мы подтверждаем, что сегодня в ресторане «Канапа» произошло ЧП. На кухне произошел взрыв и небольшой пожар, который сражу же погасили. Увы, двое наших поваров получили ожоги. К счастью, их жизни ничего не угрожает. Лечение и восстановление компания полностью берет на себя. Гости не пострадали. Их сразу же эвакуировали из залов. Сейчас ресторан закрыт. Мы ждем результатов экспертизы касательно того, что послужило причиной взрыва. Это точно не газ, так на кухне нет газового оборудования. Пока ресторан закрыт, мы делаем все, чтобы выяснить ситуацию. Ресторан возобновит работу только после проведения всех проверок, когда мы будем на 100% уверены в безопасности гостей и команды. Просим отнестись с пониманием и сочувствием к ситуации. Это самый сложный день за 6 лет работы ресторана «Канапа».


UPD2: Головне управління ДСНС України у м.Києві опублікувало у фейсбук нову інформацію щодо інциденту. Причиною вибуху стали побутові газові балончики ємністю по 0.75 л внаслідок розігріву печі на кухні закладу. 

Далі пряма мова: 

«Внаслідок вибуху побутових газових балончиків на кухні закладу громадського харчування травмовано трьох людей.  17 вересня о 16:02 до оперативно — координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу в одному із закладів громадського харчування на Андріївському узвозі, 19-А, що у Подільському районі столиці. До місця виклику одразу було направлено черговий караул 2-Державної пожежно — рятувальної частини. По прибуттю до місця події, рятувальниками попередньо було встановлено, що в приміщенні кухні внаслідок розігріву печі, вибухнули 4 побутових газових балончики, ємністю по 0.75 л. Постраждали 3 працівники кухні, які знаходилися поруч, двох з яких було з опіками та травматичним шоком госпіталізовано працівниками швидкої медичної допомоги. Ще одна особа, яка травмувалася, отримала допомогу на місці та від подальшої госпіталізації відмовилася. Вогнеборці, для попередження можливого займання використали два вогнегасники та о 16:13 передали інформацію про ліквідацію. На місці події було залучено 3 одиниці техніки та 12 чоловік особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві. Остаточну причину виникнення події встановлюються правоохоронними органами». 

Фото: Facebook / Антон Гужел

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi