У Токіо створили кафе з офіціантами-роботами, якими дистанційно керують працівники - PostEat

пошук

У Токіо створили кафе з офіціантами-роботами, якими дистанційно керують працівники
24-11-2021 0 667


У Токіо, Японія, створили експериментальне кафе DAWN, в якому роль офіціантів виконують роботи. Ними дистанційно керують люди з фізичними особливостями та тяжкими хронічними захворюваннями. Назва закладу DAWN розшифровується як Diverse Avatar Working Network, що можна перекласти як «Різноманітна робоча мережа для аватарів». Про це йдеться на сайті DAWN.

DAWN вперше відчинило двері для відвідувачів у 2018 році у форматі поп-ап-кафе. За створенням проєкту стоїть японський стартап Ory Laboratory на чолі з Кентаро Йошіфудзі. Отримавши позитивні відгуки від клієнтів та співробітників, у червні 2021 року компанія представила постійну точку в районі Ніхонбасі.

Роботи під назвою OriHime-D вітають відвідувачів, приймають замовлення, подають гостям традиційні японські страви та бургери, прибирають столики. Пристрої оснащені камерами, мікрофонами та динаміками. Оператори можуть керувати роботами з дому, перебуваючи в інвалідному візку або своєму ліжку, контролювати їх дії за допомогою комп’ютера, планшета або дистанційного керування поглядом.

У 2021 році стартап відзначили нагородою Good Design Awards за розробку роботів, які виступають у ролі альтер его своїх операторів і усувають перешкоди, що не дозволяють тим фізично працювати. OriHime-D також виконують роль консультантів у супермаркетах та на залізничних станціях, їх використовують як офісних помічників.

Власники стартапу сподіваються, що в майбутньому їхній винахід допоможе більшій кількості людей з інвалідністю у працевлаштуванні. На цей момент понад чверть населення Японії може працювати лише дистанційно через вік, психічні захворювання та фізичні особливості. Крім того, Кентаро Йошифудзі вважає, що керування роботами стане найкращим варіантом для людей, зайнятих доглядом за дітьми, а також для тих, хто змушений перейти на віддалений формат через пандемію COVID-19.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi