У Великій Британії вчені створили пластик на основі цукру - PostEat

пошук

У Великій Британії вчені створили пластик на основі цукру
21-01-2022 0 509


Дослідники з британського Бірмінгемського університету та американського Дюкського університету створили два нові види біопластику з матеріалів на основі цукру. Про це йдеться в дослідженні вчених. 

Перший полімер виготовлений з ізоманіду і має властивість розтягуватися, як гума. Як «будівельні блоки» для другого полімеру дослідники взяли ізоїдід — він вийшов міцний і пластичний, як і більшість комерційних пластмас.

Обидва матеріали виготовлені із цукрових спиртів. Вони витримують подрібнення та нагрівання, не втрачаючи своїх механічних характеристик. Їх можна змішувати один з одним, а також іншими видами пластику, щоб одержувати нові матеріали.

За словами дослідників, швидкість розкладання такого пластику можна регулювати. Вчені розраховують, що їхня розробка стане основою для створення екологічно чистих пластмас на виробництвах.

Проте доктор Коннор Стаббс із Хімічної школи Бірмінгема зазначив, що про зменшення масштабів виготовлення пластику на основі бензину говорити поки що рано, адже його виробляли десятиліттями — і це «величезна проблема».

«Це дослідження справді показує, що можна робити із стійкими пластмасами. І хоча нам потрібно зробити дуже велику роботу зі скорочення витрат і вивчення потенційного впливу цих матеріалів на навколишнє середовище. У довгостроковій перспективі можливо, що такі матеріали зможуть замінити нафтохімічні пластмаси, які дуже довго і складно розкладаються в навколишньому середовищі», — заявив професор Ендрю Дав очолював дослідницьку групу з Бірмінгема.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi