У Харкові продавали імпортне морозиво з отруйною речовиною - PostEat

пошук

У Харкові продавали імпортне морозиво з отруйною речовиною
28-07-2021 0 634


Харківські експерти виявили небезпечну отруту етиленоксид в французькому морозиві «Mars Wrigley Confectionery», яке продавали в Харківській області. Про це повідомили в Держпотребслужбі регіону.

Морозиво експортували з Румунії, а одержувачем значиться ТОВ «Метро Кеш енд Керрі Україна» Київ. Продукцію зараз активно вилучають з продажу.

У Службі звернулися до всіх ринків і магазинів Харківської області з вимогою вилучити вказане морозиво.

“Попереджаємо операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, — наголошують у відомсті. 

Додамо, етиленоксид — це повільно дієва сильна отрута для теплокровних тварин і людини. Звичайні симптоми системного отруєння речовиною — головний біль, задишка, нудота і блювання. Етиленоксид виявляє канцерогенну, мутагенну та наркотичну дію.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi