Україна номінувала борщ до переліку нематеріального спадку ЮНЕСКО - PostEat

пошук

Україна номінувала борщ до переліку нематеріального спадку ЮНЕСКО
01-04-2021 0 1351


Україна ініціювала включення борщу до переліку Всесвітньої нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппарова.

Вона розповіла, що номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» відправлено до Парижу для розгляду. Ця подія, за словами Джеппарової, стала важливим кроком для просування на міжнародному рівні елементу української нематеріальної культурної спадщини для його включення до Репрезентативного списку ЮНЕСКО. «Це перспектива кількох років, адже розгляд досьє відбувається раз на два роки!», — пояснила заступниця міністра.

Для підготовки досьє рецепти борщу збирали культурологи та шеф-кухарі по всій території України.

Ініціатором офіційного визнання борщу українською національною стравою виступив шеф-кухар «100 років тому вперед» Євген Клопотенко. «Коли ви заходите в ресторан за кордоном, то швидше за все в меню ви побачите «Борщ (російський суп)»Коли я дізнався про це, зрозумів, що треба захищати борщ, бо мова не просто про їжу, а про культурної ідентифікації нації. У жовтні 2020 року завдячуючи підтримці ПрАТ «Чумак» борщ був внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини, а 30 березня Україна подала заявку до ЮНЕСКО для визнання борщу українською стравою вже на світовому рівні», — зазначає голова ГО «Інститут культури України»  Євген Клопотенко.

Фото: Євген Клопотенко

Читайте також:

Боротьба дає результат: Саша Грей приготувала борщ і зауважила — страва українська

Michelin назвав борщ російським і вибачився

Український борщ потрапив у двадцятку кращих супів світу за версією CNN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi