«Українська кухня офігезна» - Євген Клопотенко збирається поновити старовинні рецепти - PostEat

пошук

«Українська кухня офігезна» - Євген Клопотенко збирається поновити старовинні рецепти
03-02-2020 0 1581


Відомий шеф-кухар та кулінарний експерт Євген Клопотенко заявив, що збирається відновити старовинні рецепти 18-19 століть та передати їх сучасним українцям у користування.

На це його наштовхнуло прочитання поеми Івана Котляревського «Енеїда».

«Великий кулінарний словник» Дюма. З’явився у моєму житті після «Енеїди». Порівняв, що у 18-19 сторіччі готували французи, а що — українці. Так от, шановне панство, українці готували крутіше за французів. Шах і мат. Залишилося тільки відновити наші втрачені рецепти та передати їх у користування сучасним українцям. Я в процесі. Скоро весь світ буде сходити з розуму від заздрощів. Бо українська кухня офігезна», — написав Клопотенко на своїй сторінці в Instagram.

Також він примудрився порівняти декілька іншіх відомих світових творів з їжою.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Чотири книги. Чотири приступи божевілля. Після прочитання кожної з них, я діставав чемодани, кидав туди стару версію своєї свідомості, трохи потерті упередження та життєві шаблони, які вже давно пожерла моль. Ці чемодани я щільно закривав та жбурляв у вікно. Потім виходив з квартири, де весь цей мотлох зберігався, підіймався поверхом вище та оселявся у новій. ⠀ «Парфумер» Зюскінда. На цю книгу я натрапив, коли вчився готувати. Став звертати увагу на запахи та більше цінувати їх. Зрозумів: щоб забрати запах у чогось — потрібен жир. ⠀ «The art of fermentation», Сандор Кац. Почав ферментувати все, що бачу. Полюбив плісняву та бактерії. Колись вся моя кухня була у банках, де зароджувалося якесь нове життя, а у ванній висіла свиняча нога, що повинна була стати хамоном. Відчував себе так, ніби керую світом. ⠀ «Енеїда» Котляревського. Книга, в якій перелічено 80% того, що їли українці сотні років тому. Як вони ласували та які гастрономічні оргії влаштовували. Саме тоді у мене остаточно з‘їхав дах, і я, немов очманілий, почав вивчати українську кухню. Які наслідки — ви самі знаєте. ⠀ «Великий кулінарний словник» Дюма. З’явилася у моєму житті після «Енеїди». Порівняв, що у 18-19 сторіччі готували французи, а що — українці. Так от, шановне панство, українці готували крутіше за французів. Шах і мат. Залишилося тільки відновити наші втрачені рецепти та передати їх у користування сучасним українцям. Я в процесі. Скоро весь світ буде сходити з розуму від заздрощів. Бо українська кухня офігезна. ⠀ А у вас які доленосні книги?

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

«Парфумер» Зюскінда. На цю книгу я натрапив, коли вчився готувати. Став звертати увагу на запахи та більше цінувати їх. Зрозумів: щоб забрати запах у чогось — потрібен жир.

«The art of fermentation», Сандор Кац. Почав ферментувати все, що бачу. Полюбив плісняву та бактерії. Колись вся моя кухня була у банках, де зароджувалося якесь нове життя, а у ванній висіла свиняча нога, що повинна була стати хамоном. Відчував себе так, ніби керую світом.

«Енеїда» Котляревського. Книга, в якій перелічено 80% того, що їли українці сотні років тому. Як вони ласували та які гастрономічні оргії влаштовували. Саме тоді у мене остаточно з‘їхав дах, і я, немов очманілий, почав вивчати українську кухню. Які наслідки — ви самі знаєте», — йдеться у його дописі.

А які рецепти Євгена Клопотенко знаєте ви? Поділіться на нашій сторінці в Facebook.

Фото: Євген Клопотенко /  Facebook

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi