Україна зібрала рекордний врожай ранніх зернових - PostEat

пошук

Україна зібрала рекордний врожай ранніх зернових
09-09-2021 0 476


Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко заявив, що в Україні намолочена рекордна кількість ранніх зернових та зернобобових культур — 44,8 млн тонн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Збирання ранніх зернових культур в Україні завершено. На площі 10,2 млн га, що становить 100 % до прогнозу, було намолочено 44,8 млн тонн зерна. Цьогорічний врожай є рекордним за всю історію України», — повідомив Роман Лещенко.

За його словами, пшениці намолочено 32,8 млн тонн. Найвища її урожайність — у сільгосптоваровиробників Хмельницької області — 65,2 ц/га.  Ячменю намолочено 10 млн 94 тис. тонн. Лідером є Київська область — 57,2 ц/га. Гороху — 570 тис. тонн.

Лідером із намолоту зерна є Одещина із показником понад 4,1 млн тонн. По 3 млн тонн зерна намолотили в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

«Безумовно, велике значення для досягнення таких результатів мала злагоджена робота аграріїв, сприятливі у цьому році ґрунтово-кліматичні умови, а також розширена програма державної підтримки агросектору», — зауважив він.

Роман Лещенко також зазначив, що вже завершилося збирання ріпаку та намолочено понад 2,8 млн тонн насіння. Найвища врожайність ріпаку по Хмельницькій (35 ц/га) та Черкаській (34,2 ц/га) областях.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi