Українські заклади перетворюються на «релігійні організації» - PostEat

пошук

Українські заклади перетворюються на «релігійні організації»
16-11-2020 0 1036


Кафе Veterano Brownie в Києві відкрило «Храм Святого Брауні», а в Тернополі ресторан «Леліва» став трапезною новоутвореного «Братства Лисих».

У Veterano Brownie пояснили, що карантинні обмеження не дозволяють закладу приймати гостей у кав’ярні. Тому людей запросили стати паствою «Храму Святого Брауні». Далі пряма мова:

«Браття і Сестри в Шоколаді!

В усі темні часи світло надії люди знаходили у храмах, тож я, Шоколадний Пастор Роман I, запрошую вас на відкриття Храму Святого Брауні і першу святкову брауні-месу!

Карантинні обмеження забороняють нам приймати гостей у кав’ярні, тож усім вам пропоную ставати на вихідні не гостями, а нашою паствою!

Усім гарантоване Брауні-Причастя і диво перетворення води на фільтр-каву!

О 16:00 я проведу з дверей Храму Святого Брауні святкову месу і благословлятиму усіх на успішне пережиття локдауну!

За бажанням, можна буде поставити свічки за здоров’я Міністра охорони здоров’я, щоб він був здоровим!

Дисклеймер: рекламне оголошення не має на меті образити жодну з релігій, тільки ідеологів карантину вихідного дня. В Ім’я Какао Тертого, Какао Масла і Святого Цукру. Ваніль!».


Тарас Ковальчук з Тернополя розповів, що до карантинних обмежень почав готуватись ще за тиждень і вивчав досвід інших країн. Ним та однодумцями була створена релігійна організація «Братство Лисих». В межах діяльності нової релігійної організації хостел працює, як монастир, а ресторан «Леліва», як трапезна організації. Далі пряма мова:

«Скажу чесно, я ще в понеділок розумів, що готуватись треба до найгіршого варіанту, адже влада у Києві не дуже чує бізнес та людей загалом, тому почали готуватись до двох сценаріїв.

1. Пікети, протести на національному рівні. Спробувати достукатись до влади та пояснити, що логіки карантину вихідного дня нема. Краще закрити все тоді на 14 днів, але реально все на повний локдаун і епіцентр також з сільпо, атб та аптеками, видача лише через вікно. Ну і від дому не далі чим на 500 метрів. Тоді може буде результат, а не ці пів дії.

Нажаль не почули

2. Почали шукати юридичний механізм, як ми зможемо продовжити працювати, у нових умовах. Почали дивитись на досвід інших країн. Запало в око Польща (сама релігійна країна Європи) та фітнес центр, який став церквою.

Почали вивчати, виявилось церкви не треба, треба просто релігійну організацію.

Тому сьогодні 12.11.2020 десять однодумців на загальних зборах проголосували про створення релігійної організації «Братство Лисих» та затвердження статуту.

Тому на ці вихідні хостел буде працювати у форматі монастиря, Леліві — трапезна, Лисий — храм.

Ст. 35 Конституції України: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

Також ми пропонуємо паломницькі тури у Тернопіль, навіть на вихідні!

Лисий це не зовнішній вигляд — це стан душі!

Ну і ми не уточняємо хто де Лисий!»

Фото: Veterano Brownie

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi