Україну завалили імпортною яловичиною: виробництво українського м'яса стрімко падає - PostEat

пошук

Україну завалили імпортною яловичиною: виробництво українського м'яса стрімко падає
25-01-2022 0 492


У 2021 році імпорт яловичини в Україну зріс на 34% у порівнянні з 2020 роком, до 2780 тонн. Із них 1900 тонн – заморожене м’ясо. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

Ключовими експортерами в Україну яловичини стали:

  • Австрія – 1 148 тонн;
  • Литва – 534 тонн;
  • Польща – 237 тонн;
  • США – 182 тонни.

При цьому обсяги постачання української яловичини за кордон також демонструють зростання – на 11% у 2021 році, до 27,5 тис. тонн. Найбільше експортували до таких країн:

  • Китай – 12,33 тис. тонн;
  • Білорусь – 3, 68 тис. тонн;
  • Казахстан – 3,10 тис. тонн;
  • Узбекистан – 2,89 тис. тонн.

При цьому аналітики зазначають скорочення поголів’я в Україні. Станом на 1 грудня 2021 року кількість становила 2,7 млн, що на 6,4% менше у порівнянні з 2020 роком.

Також скорочення спостерігалося і у виробництві м’яса, яке за 2021 рік упало на 16,5%, до 288 тис. тонн.

“За рахунок стрімкого росту цін на корми та скорочення поголів’я, паралельно піднімалась собівартість продукту, яка ще більше зменшувала попит у споживанні”, — розповідає Максим Гопка, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi