пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
25 червня у Києві відбудеться ще одна важлива подія в гастрономічній індустрії — Ukrainian Gastro Show. Це освітній проект для рестораторів, шеф-кухарів, кухарів, гастроентузіастів і всіх, хто плекає інтерес до української гастрономії. За свою мету засновники заходу ставлять популяризацію національної кухні. «Ми багато років залучаємо український гастроринок до світового досвіду. І в 2019 році починаємо зустрічний рух, відкриваючи собі і світу різноманітність української кухні», — розказують вони.
Захід пройде у стінах КВЦ «Парковий». Модераторами Ukrainian Gastro Show стануть кулінарний експерт Сергій Калінін та шеф-кухар Юрій Ковриженко. Інтенсивна програма передбачає виступи 17 спікерів, що є провідними діячами української ресторанної індустрії. Лекції та майстер-класи тематично охоплять різні аспекти гастрономічного бізнесу — від локальних особливостей української кухні до сучасних тенденцій і специфіки взаємодії кухаря та клієнта.
Cпікери
Михайло Гросуляк — ресторатор, засновник мережі закладів «Самогонна ресторація» у Тернополі, а також «Клубу Галицької кухні» та Тернопільської гільдії рестораторів. Темою виступу знавця галицької кухні стануть особливості кухні західного регіону України та історія галицької кухні.

Віталій Гуралевич — бренд-шеф тернопільської мережі закладів «Самогонна ресторація». Шеф-кухар з 10-річним досвідом розкаже про новітні українські продукти, серед яких річкова прісноводна мідія беззубка, водяний крес-салат, гриб корбан. Під час свого майстер-класу Віталій Гуралевич приготує унікальні авторські страви: хлібчики з паприкованою бриндзею та водяним кресом; слимаки, печені з ікрою; юшка з білого буряка з буришником; смажені річкові «устриці» беззубки з корінням лопуха.

Олексій Волошин — генеральний директор Edem Resort Medical & Spa. Тема виступу Олексія Волошина звучить так: «Як створити ланцюжок передачі емоції від шеф-кухаря до гостя. Розробка цінності та ідеології продукту. як створити ланцюжок передачі емоції від шефа до гостя, від гостя в його оточення».

Артур Туманян — бренд-шеф готельно-паркового комплексу Edem Resort Medical & SPA. У рамках своєї лекції Артур Туманян переосмислить старовинні українські рецепти та приготує такі страви: пиріжок з яловичих мізків на крухкому тісті; форшмак з товстолоба; паштет із голуба; мариноване м’ясо в дубовій діжі з яриною; холодник із раків зі саговою крупою.

Євген Сушко — шеф-кухар у львівському готелі Citadel Inn Hotel &Resort та співзасновник кондитерської SHOco. Розкаже про спеціалітети західно-української кухні.

Дмитро Борисов — засновник Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. У своїй лекції ресторатор зосередиться на таких питаннях: концепція нової української кухні, співпраця з фермерами та пошук локальних продуктів, найбільш популярні страви, а також розкаже про один із своїх найбільш амбітних проектів — ресторан «Канапу».

Ярослав Артюх — шеф-кухар ресторану нової української кухні «Канапа». Він розкаже учасникам Ukrainian Gastro Show про страви-візитівки Києва, а також проведе майстер-клас з приготування автентичних страв, серед яких — чорні вареники з судаком і копченим салом та соусом із кав’яру оселедця; борщ зі свинячими вушками, чорносливом, копченою грушою та пампушками; картопляні зрази з зобною залозою та лісовими грибами.

Євген Клопотенко — ресторатор і кулінарний експерт; співзасновник ресторану сучасної української кухні «100 років тому вперед» і засновник «Гастромайстерня Confiture». «Українська кухня без стереотипів», — такою є тема виступу Євгена Клопотенко. Глядачі матимуть змогу споглядати процес приготування екстраординарних авторських страв: закуски з бджіл; шпундри з соусом із любистку, яловичими хвостами та бальзаміком з кагору; десерт із запеченого солодкого буряка, молодого козячого сира та з фруктовими квітками тощо.

Олена Брайченко — дослідниця гастрономічної культури, а також директорка видавництва гастрономічної літератури – їzhak. Олена розкаже про забуті страви української народної кухні та пояснить, чи є в них шанс на майбутнє, чи варто їх відроджувати.

Ігор Лаврешин — пекар-ремісник, консультант із хлібопечення. У рамках свого виступу він розкриє хліб як нематеріальний спадок України, а також розкаже про історію хлібу — від грецьких пекарів до сучасних майстрів.

Ігор Мезенцев — організатор проекту Chefs Table і видавець гастрономічного журналу Mezencev. Тема його лекції: «Особливості кухні східного регіону України. Вчора, сьогодні, завтра».

Микола Осіпов — шеф-кухар з Запоріжжя, що очолює кухню ресторану «Mimmo». Микола Осіпов розкриє тему козацької кухні як невід’ємної частини історії регіону.

Дмитро Подопригора — власник готелю-ресторану «Гостерія Хата Подопригора», що розташований у Дніпропетровській області. Тема його виступу стосуватиметься саме його закладу та прокладе шлях від ідеї до постійних гостей. Дмитро також розкаже про поширені проблеми та способи їх вирішення в сучасному українському ресторані.

Віктор Тітов — бренд-шеф одеської мережі ресторанів G-Group, до якої належать такі популярні заклади, як Kinza, Al Mezze, Suluguni Сafe тощо, а також співзасновник ресторану української кухні U. На лекції Віктор Тітов розкаже про зниження фудкосту і підвищення рентабельності ресторану, поділиться знаннями про регіональну кухню півдня України.

Євген Зіпер — бренд-шеф одеського закладу Zelda Bar, а також шеф-кухар ресторану української кухні U. Євген розкаже про спеціалітети південно-української кухні, а на майстер-класі приготує копчені мідії із двома видами моху.

Олександр Шостак — шеф-кухар херсонського ресторану «Мускат». Тема його виступу: «Проект «Херсон. вінтажна кухня»: пошук історичного меню, переклад та розшифровка старовинних рецептів і їх відтворення». На майстер-класі Олександр приготує вінтажну страву «гусь молодой с бурачками» у сучасній подачі.

Тетяна Сарницька — шеф-кухар ресторану кримсько-татарської кухні QIRIM. Вона розкаже глядачам про гастрономічні особливості кримсько-татарської кухні, а на майстер-клас приготує традиційні страви: лагман; плов; тогерек-янтик із м’ясом, сиром та помідором.

Фото: Ukrainian Gastro Show
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi