Уряд вихідного дня: спротив регіонів - PostEat

пошук

Уряд вихідного дня: спротив регіонів
13-11-2020 0 696


З 00:00 14 листопада в Україні починає діяти карантин вихідного дня. Втім місцева влада окремих місць заявила, не буде обмежувати роботу бізнесу. Які регіони зважились на спротив Уряду та чим вони мотивую свій демарш.

В Одесі будуть діяти тільки правила помаранчевої зони. За словами секретаря оперативного штабу Одеської міськради щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Олександр Тиховського, комісії ТЕБ та НС не приймали рішення про введення карантину вихідного дня. Обмеження карантину вихідного дня в Одесі 14 — 15 листопада не будуть дотримуватися.

Виконуючий обов’язки міського голови Луцька Григорій Пустовіт звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням скасувати карантин вихідного дня. Про це повідомляє прес-служба міськради в фейсбуці. На думку авторів звернення, карантину вихідного дня є сумнівним з точки зору поліпшення епідеміологічної ситуації, але завдасть значної шкоди економіці громад.

Міський голова Слов’янська Вадим Лях заявив, що влада міста не буде вводити обмеження 14 і 15 листопада. За словами чиновника, таке рішення потрібно приймати на місцях. У заяві сказано, що Кабмін не бере до уваги реалії невеликих населених пунктів. На цих вихідних комісія не введе ніяких обмежувальних заходів. Наступного тижня ми приймемо остаточне рішення, — сказав Лях.

Аналогічне рішення прийняв мер Краматорська Андрій Панков. Він зазначив, що міська комісія з ліквідації надзвичайної ситуації не прийматиме рішення про введення карантину вихідного дня 14-15 листопада. За його словами, у Краматорську в кафе та ресторанах немає скупчень людей у вечірні години. Крім того, власники таких закладів суворо дотримуються обмежень карантину.

Мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що міська влада не прийняла рішення по впровадженню карантину вихідного дня в місті. Він вважає, що нові обмеження ніяк не вплинуть на ситуацію з коронавірусом.

«У мене особисто немає морального права вводити додаткові карантинні обмеження. Це питання з розгляду виконкому сьогодні зняли. Додаткові обмеження — це відповідальність за людей, які втрачають можливість заробляти та годувати свої сім’ї», — написав він.

Міський голова Тернополя Сергій Надал під час брифінгу заявив, що карантину вихідного дня в місті не буде. За його словами, він провів консультації з експертами для прийняття цього рішення.

«Чому не будемо вводити ці обмеження ? По-перше, це, на думку медиків, істотно не вплине на зменшення заражених. Такі обмеження просто знищать економіку міста» — зазначив Надал. Правда, певні обмеження все будуть діяти в Тернополі. Розважальні заклади і ресторани повинні будуть закриватися о 22:00.

Черкаська міськрада за результатами засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС і виконавчого комітету вирішила не впроваджувати карантин вихідного дня.

«Під час першої хвилі карантину місто Черкаси недоотримало 170 млн. грн до бюджету. При цьому ми виділили 104 млн. грн лікарням на боротьбу з коронавірусом. Натомість від Уряду ми не отримали ніякої підтримки. Із запровадженням чергових обмежень місто може просто зупинитися», — сказав міський голова Анатолій Бондаренко.

Фото: Rawpixel

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi