В АТБ оцінили ризик зникнення деяких продуктів із прилавків - PostEat

пошук

В АТБ оцінили ризик зникнення деяких продуктів із прилавків
25-01-2022 0 636


Постанова Кабінету міністрів про введення державного регулювання цін на ряд соціальних продуктів харчування може призвести до того, що вони просто зникнуть з прилавків торговельних мереж. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков.

«Встановлена планка націнки не більше 10% за документом не покриває витрати операторів ринку на логістику, сезонне списання та інші операційні послуги. А значить, цілком може призвести до припинення реалізації зазначених продуктів харчування до моменту налагодження всіх процесів і розуміння порядку їх ціноутворення», — написав він.

За словами Маркова, ця ініціатива не обговорювалася з учасниками ринку, з профільними об’єднаннями та асоціаціями. Крім того, постанова Кабміну потребує додаткових роз’яснень та уточнень, як щодо механіки впровадження, так і щодо порядку ціноутворення.

Директор компанії пояснює, що зростання цін на соціально значущі продукти харчування пов’язане зі зростанням відпускних цін із боку виробників і, на його думку, «дана тенденція тільки посилюватиметься».

Ми раніше писали, що 12 січня Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України, якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi