пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
30 років тому казарму на пляжі Плайя-де-ла-Барроса залишив останній солдат. У 2020 році покинуту будівлю перетворили у ресторан El Cuartel del Mar, який став популярним місцем Кадіса.
Реновацією місця займався ресторанний холдинг Azotea Grupo (Мадрид). Проєктом займалась архітекторка Паула Розалес (Paula Rosales) студії More&Co.
Перш за все вона прагнула розмістити ресторан у колишній казармі без порушення гармонії будівлі та ландшафту.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Для гостей підготували кілька зон відпочинку — у внутрішньому дворику, на терасі на даху та всередині. Автори проєкту використовували дерев’яні перголи та світлі кольори, щоб захистити гостей від сонця й перегріву, але зберегти почуття простору.
Більшість робіт з оздоблення були замовленні у місцевих майстрів та з використанням локальних технік і матеріалів. Новий проєкт мав стати продовженням старої будівлі, яку у свій час будували силами місцевих будівельних фірм.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Фасад та внутрішні стіни вкрили вапном світлого кольору — автори проєкту сподіваються, що це дозволить будівлі «дихати» та дасть людям у ній почуття психологічного й фізичного комфорту.
Підлогу тераси на даху казарми виклали місцевим гравієм з частинами суцільного бетону. Таке покриття відбиватиме сонячне проміння та інтегрує ресторан у ландшафт з висоти пташиного польоту. Для озеленення місця використали рослини, які пристосовані до спеки та дефіциту вологи.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Для дверей та вікон використали деревину з високим рівнем тепло- та звукоізоляції. Комбінація дерева, глини та вапна в оздобленні продовжила локальні традиції будівництва.
Всередині закладу використано багато елементів з дерева та очерету, який добре поглинає звуки розмов та рутинних операцій ресторану. Автори проєкту хотіли зберегти ауру місця, яку вони відчули у покинутій казармі — будівля була наповнена лише шумом вітру та моря.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Кухнею закладу керує шеф-кухар Мануель Берганса (Manuel Berganza), який здобув зірку Michelin у ресторані іспанської кухні Andanada у Нью-Йорку.
Мануель робить акцент на стравах місцевої кухні та локальних продуктах — рибі та морепродуктах. Особлива увага приділяється стравам на грилі. До страв пропоную локальні іспанські вина.
Фото: El Cuartel del Mar
Читайте також:
Бездоглядну винарню у Греції перетворили на розкішний готель
Студентка переосмислила концепт ресторана-утопії для мальовничих куточків Землі
Колишній нацистський бункер перетворять на готель-сад з барами й ресторанами
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi