В Іспанії колишню казарму перетворили на розкішний ресторан - PostEat

пошук

В Іспанії колишню казарму перетворили на розкішний ресторан
06-08-2020 0 510


30 років тому казарму на пляжі Плайя-де-ла-Барроса залишив останній солдат. У 2020 році покинуту будівлю перетворили у ресторан El Cuartel del Mar, який став популярним місцем Кадіса.

Реновацією місця займався ресторанний холдинг Azotea Grupo (Мадрид). Проєктом займалась архітекторка Паула Розалес (Paula Rosales) студії More&Co.

Перш за все вона прагнула розмістити ресторан у колишній казармі без порушення гармонії будівлі та ландшафту.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для гостей підготували кілька зон відпочинку — у внутрішньому дворику, на терасі на даху та всередині. Автори проєкту використовували дерев’яні перголи та світлі кольори, щоб захистити гостей від сонця й перегріву, але зберегти почуття простору.

Більшість робіт з оздоблення були замовленні у місцевих майстрів та з використанням локальних технік і матеріалів. Новий проєкт мав стати продовженням старої будівлі, яку у свій час будували силами місцевих будівельних фірм. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фасад та внутрішні стіни вкрили вапном світлого кольору — автори проєкту сподіваються, що це дозволить будівлі «дихати» та дасть людям у ній почуття психологічного й фізичного комфорту.

Підлогу тераси на даху казарми виклали місцевим гравієм з частинами суцільного бетону. Таке покриття відбиватиме сонячне проміння та інтегрує ресторан у ландшафт з висоти пташиного польоту. Для озеленення місця використали рослини, які пристосовані до спеки та дефіциту вологи.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для дверей та вікон використали деревину з високим рівнем тепло- та звукоізоляції. Комбінація дерева, глини та вапна в оздобленні продовжила локальні традиції будівництва.

Всередині закладу використано багато елементів з дерева та очерету, який добре поглинає звуки розмов та рутинних операцій ресторану. Автори проєкту хотіли зберегти ауру місця, яку вони відчули у покинутій казармі — будівля була наповнена лише шумом вітру та моря.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кухнею закладу керує шеф-кухар Мануель Берганса (Manuel Berganza), який здобув зірку Michelin у ресторані іспанської кухні Andanada у Нью-Йорку.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Nos vemos mañana en el cuartel del mar!!!

Публикация от Manuel Berganza (@chefmanubt)

Мануель робить акцент на стравах місцевої кухні та локальних продуктах — рибі та морепродуктах. Особлива увага приділяється стравам на грилі. До страв пропоную локальні іспанські вина.

Фото: El Cuartel del Mar 

Читайте також:

Бездоглядну винарню у Греції перетворили на розкішний готель

Студентка переосмислила концепт ресторана-утопії для мальовничих куточків Землі

Колишній нацистський бункер перетворять на готель-сад з барами й ресторанами

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi