В Італії виготовили вино в амфорах, які витримувались на дні моря - PostEat

пошук

В Італії виготовили вино в амфорах, які витримувались на дні моря
26-11-2020 0 1166


Винороб Лоренцо Зонін (Lorenzo Zonin) називає свій метод S’Amfora. Метод включає витримку вина у амфорах, які запечатані воском 9 місяців у морі на глибині до 15 метрів.

Для проєкту S’Amfora Лоренцо Зонін використав виноград червоного сорту пті вердо, який виріс на гравійних ґрунтах (2 га) винарні Podere San Cristoforo у прибережній зоні Маремма (Тоскана). Виноград вирощувався біодинамічним методом без штучних добрив та зі збереженням біологічного різноманіття на винограднику.

Для виготовлення вина використовують метод saignée («кровопускання»), коли ягоди самостійно під дією власної ваги виділяють сік. Бродіння відбувається за допомогою диких дріжджів. Перша витримка вина проходить протягом кількох місяців у бочках з французького дуба.

Друга витримка відбувається у теракотових амфорах місткістю 0,75 л на глибині 10-15 м протягом 9 місяців у Середземному морі. Середня температура витримки +14°C. Під час витримки амфори вкриваються водоростями та мушлями. Всього було витримано 600 амфор. 

Ідея методу S’Amfora виникла у Лоренцо Зоніна після повідомлень про те, що вино, яке було знайдено у пляшках і амфорах на дні моря окислювалось значно повільніше, ніж на суші. Вчені поясняють це тим, що на дні моря є всі умови для стабільної витримки — там темно, мало кисню і відсутні вібрації.

Вино S’Amfora Podere San Cristoforo надійде у продаж на початку грудня. 

Фото: vinitaly.com

Читайте також:

Під виноградниками Вальполічелла знайшли мозаїку Стародавнього Риму

«Стаканчик епохи бронзи»: Британський Музей показав одноразові чаші для вина Мінойської цивілізації

У Лівані знайдена виноробня вік якої становить 2600 років

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi