В Саудівській Аравії побудували точно таку ж TAKAVA! - PostEat

пошук

В Саудівській Аравії побудували точно таку ж TAKAVA!
16-11-2020 0 1568

Автор


“Українські мізки” не лише втікають за кордон. Як виявилося, за кордоном ще й під кальку змальовують їхні ідеї!

Кілька років тому засновники відомої київської мережі ковових барів TAKAVA – Ервін Меметов та Сеіт-Бекір Сулейменов, взяли за мету відкрити кав’ярню, де будуть по сучасному інтерпретовані традиції Кримсько-Татарського кавування. Втілення своєї ідеї вони довірили дизайнерам та концепторам закладів — Братам Юдіним. Так з’явилася перша кав’ярня третьої хвилі під назвою TAKAVA — із оригінальним інтер’єром та фірмовим стилем, обіграним навколо образу джезви.

Бар миттєво став популярним. І, як будь-який проєкт із сильною самобутньою ідеєю, швидко перейшов із статусу стартапу в статус зірки.

І у 2019 році, Меметов та Сулейманов із допомогою Братів Юдіних відкрили іще три бари, найбільший із котрих, TAKAVA 2.0, знаходиться на Бессарабці.  Навіть за рік COVID цей заклад-флагман зміг отримати кілька національних та міжнародніх призів за дизайн, бренд, меню, побував на сторінках друкованих та онлайн видань по всій земній кулі… Лише введіть в гуглі TAKAVA 2.0 і ви побачите, як сторінка видачі зарясніє сотнями тисяч результатів на різних мовах!

Але, як це часто буває, популярність має зворотню сторону! Успішність TAKAVA притягла увагу крадіїв ідей! Несподівано для себе власники і дизайнери виявили, що у  Саудівській Аравії відкрили таку саму “Такаву” — із такою ж назвою, логотипом, майже повністю змальованим інтер’єром!

Потішає такий факт… Слово TAKAVA є комбінацією українських слів “та”, “кава”, що за задумом Юдіних повідомляє: мова іде про найкращу, найулюбленішу каву, яка запам’ятовується і є взірцем. Тобто — та сама кава! Очевидно, що для власників аравійської “Такави” це не має жодного значення, як і благородна ідея засновників щодо поширення Кримсько-Татарських рецептів кави серед молоді!

Ідея бренду та інтер’єру була поцуплена в усіх деталях! Напевне аравійські бізнесмени керувалися думкою: навіщо щось вигадувати, створювати нове та вкладати у те якійсь особливий сенс, якщо можна нахабно позичити ідею, яка вже працює!!! Єдине, що не було викраденим — дизайн стільців від української фабрики ODESD2. В аравійський бар були замовлені у точності такі самі!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В повній аналогічності ви можете переконатися, порівнявши інтер’єр та лого нашої TAKAVA 2.0 за запитом в гуглі та сторінку аравійської копії в Instagram —  @takava.su. Здається, що це фото одного і того ж закладу!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Обурені і засновники мережі TAKAVA Coffee-Buffet, і Брати Юдіни, адже ідея, котру вони виношували близько року і розвивають вже років п’ять, була просто змальована без докладання будь-яких зусиль!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Текст та фото надані партнером Брати Юдіни.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi