В Україні можуть ввести граничні ціни на соняшникову олію для внутрішнього споживача - PostEat

пошук

В Україні можуть ввести граничні ціни на соняшникову олію для внутрішнього споживача
19-11-2021 0 413


У Верховній Раді України ініціюють введення граничних цін на соняшникову олію для внутрішнього споживача

Про це у Facebook повідомив народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Вадим Івченко.

«Українці стали більше платити за продукти харчування, про що свідчать дані Держстату. Товари першої необхідності подорожчали на 14% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.  Ціни на куряче філе, яловичину та свинину у вересні 2021 року у порівнянні з груднем попереднього року зросли на 25,5%, 18,8% та 7,4% відповідно.  Виросли в ціні молоко і яйця. Хліб виріс у вартості на 17%. Але найбільше подорожчали цукор — на 88% (у виробництві якого газ становить 70% витрат) та соняшникова олія — на майже 90% і подекуди перевищує ціну у 100 гривень за літр», — повідомив нардеп.

На його думку, є декілька причини подорожчання продуктів.

«Головна, звісно, подорожчання природного газу, а також додалось зростання вартості складових виробництва, запасних частин, транспортування, матеріалів для фасування, певний дефіцит сировини у цьому маркетинговому році. Ну і звісно, ніхто не відміняв картельних змов», — додав Вадим Івченко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi