В Україні посилюють карантин у «жовтих» зонах для невакцинованих - PostEat

пошук

В Україні посилюють карантин у «жовтих» зонах для невакцинованих
30-11-2021 0 439


З 6 грудня в Україні посилять правила карантину в «жовтих» зонах, зокрема, для невакцинованих громадян. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я. 

“У першу чергу нові правила торкнуться регіонів, які перебувають на жовтому рівні епіднебезпеки. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників. Посилення правил для невакцинованих потрібне, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему, адже до стаціонарів у більшості потрапляють саме ті пацієнти, які не отримали повного курсу щеплення”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У межах жовтого рівня буде заборонено:

  • робота закладів освіти, в яких вакциновано принаймні однією дозою менш як 100% співробітників; 
  • проведення масових заходів, за виключенням атестації здобувачів освіти;
  • робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
  • робота закладів громадського харчування, окрім замовлень на виніс та доставки;
  • робота спортзалів, басейнів;
  • діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторних і соціальних закладів;
  • міжобласні та міжнародні перевезення.

Додані нові норми й для зеленого рівня. Зокрема, додалась заборона регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у міському та внутрішньообласному громадському транспорті у кількості більшій, ніж сукупна кількість місць для сидіння та 50% місць для стояння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу. 

Ця норма також буде чинна і на жовтому рівні. Тобто, якщо регіон перебуває на жовтому рівні, то громадський транспорт у конкретному населеному пункті має дотримуватись саме таких правил перевезень.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi