Вчені навчились перетворювати відходи з попкорну в упаковку - PostEat

пошук

Вчені навчились перетворювати відходи з попкорну в упаковку
23-07-2021 0 380


Дослідники з Німеччини розробили альтернативний пакувальний матеріал, виготовлений з попкорну.

Вчені з німецького університету Геттінген перетворюють неїстівні відходи з кукурудзяних пластівців та попкорну на пакувальний матеріал, який біологічно розкладається. Про це повідомляється на сайті університету.

У відповідь на глобальну кризу пластикових відходів, яка торкається світових звалищ та океанів, команда німецьких вчених вирішила знайти альтернативу пакувальному матеріалу із пінополістиролу, який часто використовується для забезпечення пакування товарів. Це білі пінопластові кульки, які використовуються часто при транспортуванні речей. Вони складаються з полістиролу отриманого з нафти, і вони розпадаються на шкідливі мікропластики, поглиблюючи глобальну кризу пластикових відходів.

Дослідники університету Геттінгена заповнювали кукурудзяні відходи парою, щоб зробити гранульований “попкорн”, який можна формувати у 3D-шматки різної форми та розмірів для екологічно чистого та біологічно розкладаного пакувального матеріалу.

Пакувальний матеріал із зернових культур має водовідштовхувальні властивості. Він комерційно розробляється за домовленістю з Nordgetreide, європейським виробником зернових.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi