Вчені Сінгапуру виростили м’ясо креветок у лабораторії - PostEat

пошук

Вчені Сінгапуру виростили м’ясо креветок у лабораторії
15-10-2020 0 106


Щороку з’являються нові стартапи, які обіцяють зробити лабораторне м’ясо доступним для споживачів. Але головною перепоною стає ціна — м’ясо з пробірки поки дуже дороге. Сінгапурський стартап Shiok Meats обіцяє змінити ситуацію і зробити замінник м’яса доступним для широкого загалу.

Назва Shiok Meats взята з сінгапурського сленгового виразу, яким називають щось дуже смачне. Засновниці компанії — вчені Ка І Лінг (Dr. Ka Yi Ling) та Сандхья Шрірам (Dr. Sandhya Sriram).

Стартап спеціалізується на виробництві креветок у лабораторії — одного з найпопулярніших продуктів у Сінгапурі.

Основна проблема лабораторного м’яса у його ціні. Близько 100 г такого продукту можуть коштувати розробникам сотні тисяч доларів. Shiok Meats працюють над тим, що знизити вартість своїх «штучних» креветок.

Якщо на старті проєкту 0,5 кг лабораторного м’яса коштувало $2 268, то зараз ціна знизилась до $1 588. У 2021 році компанія планує знизити ціну ще у два рази.


Також стартап працює над лабораторним м’ясом лобстерів і крабів.

Фото: Shiok Meats

Читайте також:

Стартап з США створив штучне «вино» без винограду і бродіння

На студіях Netflix у Голлівуді почали подавати канапки з веганською копією м’яса

Діти спробували відрізнити псевдокотлету від справжнього м’яса

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi