пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Щороку з’являються нові стартапи, які обіцяють зробити лабораторне м’ясо доступним для споживачів. Але головною перепоною стає ціна — м’ясо з пробірки поки дуже дороге. Сінгапурський стартап Shiok Meats обіцяє змінити ситуацію і зробити замінник м’яса доступним для широкого загалу.
Назва Shiok Meats взята з сінгапурського сленгового виразу, яким називають щось дуже смачне. Засновниці компанії — вчені Ка І Лінг (Dr. Ka Yi Ling) та Сандхья Шрірам (Dr. Sandhya Sriram).
Стартап спеціалізується на виробництві креветок у лабораторії — одного з найпопулярніших продуктів у Сінгапурі.
Основна проблема лабораторного м’яса у його ціні. Близько 100 г такого продукту можуть коштувати розробникам сотні тисяч доларів. Shiok Meats працюють над тим, що знизити вартість своїх «штучних» креветок.
Якщо на старті проєкту 0,5 кг лабораторного м’яса коштувало $2 268, то зараз ціна знизилась до $1 588. У 2021 році компанія планує знизити ціну ще у два рази.
Також стартап працює над лабораторним м’ясом лобстерів і крабів.
The first lab-grown meat for sale could come from this Singapore startup that’s re-creating shrimp https://t.co/BaoVhjsLHj
— L.A. Times Food (@latimesfood) October 8, 2020
Фото: Shiok Meats
Читайте також:
Стартап з США створив штучне «вино» без винограду і бродіння
На студіях Netflix у Голлівуді почали подавати канапки з веганською копією м’яса
Діти спробували відрізнити псевдокотлету від справжнього м’яса
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi