пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Вчені з Університету Лаваля у Канаді з’ясували, що антиоксидант ресвератрол здатний понизити інтенсивність дистрес-синдрому, який супроводжує перебіг коронавірусної хвороби. Одне з природних джерел ресвератролу — вино.
Дистрес-синдром виникає внаслідок запалення легенів та супроводжує перебіг коронавірусної хвороби — це проблеми з диханням, задишка, синій колір шкіри.
Канадські вчені з’ясували, що тяжкість дистрес-синдром зменшується, якщо в організмі людини присутній фермент ACE2. Вміст цього ферменту збільшується, якщо в організм потрапляє ресвератрол — захисна речовина, яку виробляють рослини для захисту від хвороб. Її ще називають «природними антибіотиком».
Biological plausibility for interactions between dietary fat, resveratrol, ACE2 and SARS-CoV illness severity — new Perspective in @AJPEndoMetab https://t.co/VpWm9BJgaj pic.twitter.com/ZzW1hHxL69
— APS Publications (@APSPublications) April 21, 2020
Одним з джерел ресвератролу називають червоне вино. Найбільша концентрація ресвератролу зафіксована у вині з сорту винограду піно нуар. Тому теоретично червоне вино може полегшувати перебіг коронавірусної хвороби.
Автори дослідження нагадують, що окрім вина ресвератрол також міститься у ягодах, свіжому винограді, какао тощо.
Фото: Unsplash
Читайте також:
«Часник не допомагає»: ВООЗ розвінчала 12 міфів профілактики проти коронавірусу
Англійський сніданок вимирає: міленіали вважають його шкідливим для здоров’я
Вчені з Гарварда назвали найкорисніший продукт для серця
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi