Вчений приготував «борщ», який їли у Месопотамії 4000 років тому - PostEat

пошук

Вчений приготував «борщ», який їли у Месопотамії 4000 років тому
20-07-2020 0 1150


Біолог та спеціаліст з консервування їжі Білл Сазерленд (Bill Sutherland) використав карантин з користю — вчений готував страви за рецептами глиняної таблички Вавилону 1700-х років до н.е.

Професор Білл Сазерленд використовував книгу «Голос Стародавньої Месопотамії: найкращі предмети Єльської вавілонської колекції» (Ancient Mesopotamia Speaks. Highlights of the Yale Babylonian Collection). У ній наведено переклад повсякденних страв жителів Вавилонії. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вчений приготував кілька страв та поділився у твітері враженнями від рецептів та смаку страв. Наприклад, тушковану баранину з сухарями з ячмінного хліба було готувати просто, а результат був смачним.


У рецепті сказано, — «Візьміть ягнятину. Закип’ятіть воду. Додайте жир. Додайте дрібну сіль, сухарі з ячмінного хліба, цибулю, перський шалот та молоко. Перетріть цибулю порей, часник та додайте у страву».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Страва «Тух’у» схожа на щось середнє між борщем та тушкованкою. Білл пише, що у страви насичений смак (ну, це ж борщ) і неймовірний колір (точно, що борщ!). Рецепт, — «Візьміть м’ясо с яловичої ніжки. Закип’ятіть воду. Додайте жир. Тушкуйте. Додайте сіль, пиво, цибулю, руколу, кінзу, перський шалот, кмин, буряк, перетерту цибулю порей та часник. Зверху покладіть коріандр, виноградну цибулю та свіжу кінзу».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Для часниковою Еламської юшки з кислим молоком потрібно було знайти свіжу овечу кров. Замість неї професор використовував свіжі перетерті томати та приготував «специфічну, але смачну, густу та ароматну юшку». У рецепті сказано, — «М’ясо не використовується. Закип’ятіть воду. Додайте жир. Додайте кріп, виноградну цибулю, кінзу, лук порей та часник, змішайте зі свіжою овечою кров’ю, додайте трохи кислого молока, а в кінці додайте ще часник». 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Остання страва експерименту — «розсіяна» запіканка. Професор оцінив страву, як занадто просту на смак. Для неї потрібно, — «Закип’ятити воду, додати жир або масло. Додати виноградну цибулю, кінзу, сіль, цибулю порей, часник. Розтерти суху закваску, просіяти її через сито, покласти на дно посуду для запікання».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фото: Twitter Bill Sutherland

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi