Ветеранські бізнеси України в гастрономічній сфері - PostEat

пошук

Ветеранські бізнеси України в гастрономічній сфері
13-10-2021 0 1185


Вже 14 жовтня в Україні будуть святкувати День захисників і захисниць Украї́ни. Редакція PosteEat вирішила розповісти про бізнеси, які відкрили ветерани. Вони створюють робочі місця і всім серцем вболівають за свій продукт.

Заклади

Veterano Pizza, франшиза

Піцерія, яку заснував Леонід Остальцев — ветеран російсько-української війни. Заклад працює на доставку в Києві, Львові, Кривому Розі, Борисполі і його околицях, Одесі, Маріуполі й околицях — з доставкою на сам фронт.

Veterano Brownie, Київ

Veterano Brownie — кав’ярня-монокондитерська, що спеціалізується на виробництві брауні. Власник — ветеран російсько-української війни Роман Набожняк. Бізнес є частиною Veterano Group — групи компаній, місією якої є розвиток ветеранського бізнесу в Україні та підтримка родин загиблих військових.

Реміснича пекарня «Культ хліба», Львів

Хліб ручної роботи й випічка з натуральних і безпечних інгредієнтів. Пекарню заснував ветеран спецпідрозділу МВС «Схід» Степан Савчин. Є доставка Львовом.

«Кав’ярня Поруч», Краматорськ

Кав’ярня, що приймає гостей, доставляє комплексні обіди містом, а 24 види зернової й меленої кави — всією Україною (від 400 грн доставка безплатна). Засновник — переселенець і ветеран Володимир Бабич. 80% прибутку — на діяльність Центру ветеранів АТО і їхніх сімей.

Burger Makers, Київ

Справжні американські бургери, закуски й інший фастфуд з доставкою Києвом за 30 хвилин. В меню — комбо-сети Едісон, Тесла, Джобс, Кюрі та інші. Проєкт заснував Ярослав Гаврилюк, боєць 51-ї механізованої бригади.

Їжа та напої

«ФронтМед», Хмельницька обл.

Виробник натуральних солодощів і медових десертів. Поєднує в собі ручну працю й сучасні технології, не використовує цукру, консервантів і штучних барвників. Соціальне підприємство, у якому працюють воїни АТО і їхні дружини.

Сушеники Slice&dry’s, Черкаси

Сушеники з м’яса, овочів і фруктів від медика-добровольця Вікторії Ткач. Надсилають смаколики всією Україною. Окрім того, на сайті можна «підвісити» товари для медиків, рятувальників і волонтерів.

«Медобар. Мед щасливих бджіл», Вінниця

Солодкі десерти з натуральних інгредієнтів на основі меду з власної пасіки. Усією Україною можлива доставка меду, прополісу й пилку. Бізнес заснував воїн 9-ї ОМПБр Сергій Бондаренко.

Фрипси й пастила My food, Київ

Бренд натуральних фрипсів і пастили, виготовлених шляхом дегідратації фруктів, овочів, ягід. Створений двома ветеранськими родинами. Екопродукція без консервантів і додавання цукру.

Крафтова сироварня Cheesegard, Київська область

Крафтова сироварня «Чизґард» з доставкою поштою всією Україною. На сайті можна вибрати різні види сиру: від витриманої фети до копчених сортів. Засновник бізнесу — ветеран 25-ї ОМПБр Павло Білоус.

Консерви Fuse Foods, Київ

Виробництво консервів тривалого зберігання I’MREADY у м’якому пакованні. Бізнес заснувала група ветеранів АТО. 10% прибутку спрямовують на підтримку постраждалих від війни на Донбасі.

Екоферма «Козацьке подвір’я», Донецька область

Виробництво продукції з м’яса, козячого й коров’ячого молока — і за класичними, і за авторськими рецептами. Для молочної продукції використовують італійські закваски. Доставляють Україною.

Органічна ферма «Ліхтенфельд», Одеса

Сири ручної роботи зі свіжого молока від ветерана Олександра Доброжанського. Для виготовлення продукції використовують європейські рецептури без застосування промислового обладнання.

Виробництво чаю Trava.ua, Закарпаття

Чаї та приправи від ветеранів, що повернулися з Донбасу. Окрім продукції, компанія пропонує також трав’яний туризм та екокейтеринг. Частину прибутку спрямовують на допомогу талановитій молоді з регіону.

Полунична ферма ФайнаBerry, Львівська область

Сімейна ягідна ферма, яку заснував ветеран Микола Стецьків, коли повернувся з війни. Солодку екологічну полуницю, що росте з травня по листопад, можна замовити додому, передплатити (як газету) на рік або назбирати на полі самостійно.

Фото: Facebook Pizza Veterano; Facebook Veterano Brownie; сайт «Культ хліба»; Facebook Кав’ярня Поруч; сайт «ФронтМед»; Facebook Slice&dry’s; Facebook Медобар. Мед щасливих бджіл.; Facebook My food; Facebook Cheesegard; Facebook I’MREADY; Facebook Козацьке Подвір’я; Facebook Органічна ферма «Ліхтенфельд»; Facebook Тrava.UA Карпатські авторські чаї та зілля; сайт ФайнаBerry

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi