Відключення електрики можуть тривати до весни – Кличко - PostEat

пошук

Відключення електрики можуть тривати до весни – Кличко
28-11-2022 0 250


Відключення електроенергії у Києві, через російські удари по об’єктах енергетики, можуть тривати до весни. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

«Ми намагаємося відновити все максимально швидко, перейти на чіткі графіки, щоб не було сюрпризів, а потім перейти на безперебійне постачання електрики. Але повинні бути готовими до того, що відключення можуть бути до весни. Це також пов’язано з низькими температурами, у багатьох людей стоять теплонагрівальні прилади – у когось тепла підлога, у когось УФ. Люди в холодну пору завжди споживають більше електроенергії. Тому йде велике навантаження на енергосистему», – сказав Кличко.

За його словами, влада робить все, щоб не стався повний блекаут, але готується до різних сценаріїв. Повної евакуації з Києва не буде, проте можливий частковий переїзд киян до передмістя.

«Тому прохання мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, завантажуйте офлайн-картки на свої телефони. І в разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб найгіршого випадку не сталося», — додає мер Києва.

Фото: Facebook Віталій Кличко 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi