Вина SHABO отримають правову охорону географічного зазначення - PostEat

пошук

Вина SHABO отримають правову охорону географічного зазначення
09-11-2021 0 511


Вина SHABO отримають правову охорону географічного зазначення — «Вина назви місця походження ШАБАГ /CHABAG». Це давня історичної назви регіону, де виготовляють вино. Про це SHABO повідомляє в Facebook.

“В країнах Євросоюзу це відповідає статусу PDO (Protected Designation of Origin). Якщо коротко, то це, як ті славнозвісні пармезан чи шампанське, які називаються так, бо «народжені» саме на відповідній території”, — розповідають у SHABO. 

Щоб отримати правову охорону географічного зазначення потрібно пройти непростий шлях, який вимірюється роками, десятками експертиз спецвідомств і працею не лише співробітників SHABO, а і цілих поколінь, які заклали тут виноградарській край. 

У компанії додають, що ще у 2012 році компанія SHABO перша та єдина в Україні отримала статус Контрольовані найменування за походженням, що є найближчим до PDO. 

“Наразі, у Мінекономіки розглянуто та погоджено другу специфікацію, аби ми отримали захищену назву місця походження ЄС. Цей наступний крок для нас є край важливим, адже додасть ще один привід українцям пишатися вином рідної країни”, — наголошують в SHABO. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi