Винороб з Бакоти отримав травму та потребує допомоги - PostEat

пошук

Винороб з Бакоти отримав травму та потребує допомоги
21-04-2021 0 948


З засновником винниці Bohdan’s winery виноробом Богданом Павлієм стався нещасний випадок — він зламав обидві ноги. ГО «Спілка виноградарів і виноробів Львівщини» почала збір коштів на лікування.

Богдан Павлій отримав травму внаслідок падіння у винний льох. На винороба чекає операція і відновлення. Інцидент стався у розпал весняних робіт на винограднику та посадки молодої лози. Для допомоги Павлію ГО «Спілка спілка виноградарів і виноробів Львівщини» почала збір грошей на лікування і відновлення.

Допомогти виноробу можна, надіславши будь-яку суму на номер 5168 7573 6131 0180. Обов’язково вказати призначення платежу — «Для Павлія». Збором коштів займається Мирон Зворський з ГО «Спілка виноградарів і виноробів Львівщини».

Нещодавно PostEat публікував інтерв’ю з Богданом Павлієм, де він поділився своїми думками щодо вина і виноробства. Павлій — представник «нової хвилі» малих українських виноробів, які власними силами виготовляють невеликі партії вина.

Львів’янин Павлій за освітою радіоінженер, у 1990-2000-х зайнявся виноградарством і виноробством. Має власні виноградники у місцевості Бакота на березі Дністра у Хмельницькій області. Павлій став відомий в Україні завдяки експериментам з італійськими сортами винограду санджовезе, неро д’авола та неббіоло та роботі з класичними сортами.

У 2019 році Павлій зробив експериментальний реліз ігристих вин Pét-Nat. У винній спільноті України вина Павлія отримують високі оцінки. Сомельє та винні оглядачі звертають увагу на підхід Богдана Павлія до виноробства — за допомогою різних сортів він прагне виразити у вині характер місцевості, де ріс виноград.

Фото: Facebook / Богдан Павлій, Facebook / Arsen Fedosenko

Правила українських виноробів: Гіоргі Іукурідзе

Правила українських виноробів: Олександр Шаповалов або Дон Алехандро

Правила українських виноробів: Роберт Гулієв

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi