пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
Наприкінці червня Баскська кулінарна світова премія, створена Баскським урядом в рамках Стратегії Euskadi-Basque Country і Basque Culinary Centre, оголосила список фіналістів 2019 року. На минулому тижні на симпозіумі «Стале мислення» у Сан-Франциско відбулася церемонія нагородження. Переможцем став Ентоні Мінт (Anthony Myint), співзасновник закладів Mission China Food та The Perennial.
Переможця премії відзначили за його боротьбу з кліматичними змінами і підвищенню ролі ресторанної індустрії у цьому. ZeroFoodprint, — некомерційна організація, яку заснував Ентоні Мінт (Anthony Myint) спільно з Пітером Фрідом (Peter Freed ) та Крісом Іном (Chris Ying), — співпрацює з ресторанами з метою зменшення їх вуглецевого сліду. Найвідомішими учасниками проекту є ресторани Noma у Копенгагені, Atelier Crenn та Cala у Сан-Франциско. Незабаром до проекту приєднається ресторан Mirazur, який нещодавно визнали найкращим рестораном світу за версією The World’s 50 Best Restaurants 2019.
«Я почав готувати, тому що переконаний у тому, що ресторани можуть зробити світ кращим. І те, що я став батьком сім років тому, надихнуло мене на те, що кухарі здатні впливати на навколишнє середовище», — сказав Ентоні Мінт у своїй переможній промові.
Нагородою Баскської кулінарної світової премії відзначають першокласних шеф-кухарів, що своєю активною роботою здійснюють вплив на навколишнє середовище. Переможець премії отримує грант на 100 000 євро на розвиток своєї організації. У 2019 році на Баскську кулінарну премію номінували 150 кухарів з усього світу. У складі міжнародного журі цього року виступили відомі шеф-кухарі як-от Домінік Крен, Енріке Олвера та Массімо Боттура.
Джерело: Basque Culinary World Prize
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi