Як шеф з країни-терориста з'їздив на The Best Chef Awards - PostEat

пошук

Як шеф з країни-терориста з'їздив на The Best Chef Awards
22-09-2022 0 2663


Чи доцільно  надавати міжнародну платформу для виступу шефа з країни-терориста, яку він використав би для промоції своєї країни-агресора в рамках міжнародного кулінарного заходу?

Чи доцільні сьогодні, у 21 столітті, намагання  знецінювати спроби української гастрономічної спільноти привернути увагу до злочинів росії в Україні, шляхом запису та публікації відео-заяви про їжу та любов?!

У цих питаннях розбиралась редакція PostEat у зв’язку з запрошенням шефа з країни-терориста на міжнародний кулінарний форум. 

У Мадриді, Іспанія, відбувся престижний кулінарний форум міжнародної премії The Best Chef Awards. На захід було запрошено кухаря з росії Володимира Мухіна. Таким чином, організатори  запросили на івент шефа з країни-терориста росії, яка розпочала повномасштабну війну в Україні. 

Зазначимо, що шеф В.Мухін офіційно не висловлювався проти війни та не засуджував російську військову агресію в Україні. 

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений The Best Chef (@thebestchefawards)

 

Українська гастрономічна спільнота різко розкритикувала таку позицію The Best Chef, шефи та гастродіячі висловились щодо неприпустимості участі представників країни-агресора в рамках такої міжнародної події, як The Best Chef. 

Станіслав Завертайло – співзасновник та CEO кондитерської “Honey” та “Завертайло.”.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко.

“Поки українська літературна тусовка обкладала одне одного статевими органами, ресторанна вразила одностайністю.

У суботу Best chef awards, яка, словами Stanislav Zavertailo, «раніше здавалася адекватною організацією», оголосила про участь у події російського ресторатора Владіміра Мухіна. 

За вісім років між 2014 і 2022 я звик, що ресторатори – важка в цьому сенсі публіка. Дуже багато було контактів, звичок, какаяразніци. Яким же було моє здивування, коли наступного дня в коментарях під відео BCA в інстаграмі я побачив факи практично від усіх відомих шефів та кухарів, крім хіба тих, хто ходить з кнопковими телефонами. Зрештою, не дуже відомі і дуже невідомі теж. 

До рестораторів дійшло, то й до літераторів дійде”, — прокоментував у Facebook львівський ресторатор і письменник Всеволод Поліщук. 

Відзначимо, що участь російського шефа на міжнародному кулінарному форумі врешті решт була скасована. 

Однак, через деякий час, на сторінці The Best Chef Awards в Instagram було опубліковано відео за участі відомих шеф-кухарів, серед яких: Массімо БоттураДомінік КреннМауро КолагрекоАна РошЛуїс Адуріс, Ману БуфараХуан РокаАлекс Атала, Хорхе ВальєхоРодольфо Гусман, Фатмата Бінта.

“Кухня без меж. Кухарі всі працюють під одним унікальним прапором. Це прапор їжі та миру”,йдеться в підписі до допису.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений The Best Chef (@thebestchefawards)


Далі з‘явилось ще одне відео в інстаграмі В.Мухіна, де  російський шеф-кухар до зазначеного вище відео з міжнародними шефами від The Best Chef, відредагував оригінальне відео та додав в кінці відео з собою, в якому він також говорить про любов і готування їжі.
Таким чином,  російський шеф маніпулює ім‘ям всесвітньовідомих шефів, створивши ілюзію, що вони його підтримують. 

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Vladimir Mukhin (@muhinvladimir)

Редакція PostEat звернулась за коментарями до шефів, які висловились на відео, що було опубліковано The Best Chef та В.Мухіним. 

PostEat запитав чи підтримують збройну агресію росії проти України?  

Чи записували шефи свої заяви про любов та їжу разом з В.Мухіним, і чи бачили вони відео, яке опублікував російський шеф? 

 

Фото: Instagram thebestchefawards

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi