пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Щоб вберегти гостей від коронавірусу, бари й ресторани у Тоскані подають напої та їжу через невеликі отвори у стінах.
Власники закладів у Флоренції, які почали роботу після карантину відновили середньовічну традицію «безпечного» продажу алкоголю.
Флорентійська асоціація винних вікон Culturale Buchette del Vino повідомляє, що у місті верше за останні 100 років деякі заклади почали видавати замовлення через отвори у стінах.
«Винні вікна» (Buchette del vino) з`явились у XVII ст. Їх облаштовували у заможних будинках, щоб продавати надлишки вина перехожим. Люди стукали у вікно, дверцята відкривались і подорожній міг купити кухоль або глек вина.
У розпал епідемії чуми в Італії вікна також використовували для продажу вина або краму. Оплату здійснювали безконтактно — покупець клав монети на металеву тацю, яку дезінфікували оцтом.
«Винні вікна» використовували за призначенням ще на початку XX ст. В наш час отвори у стінах стали культурною пам`яткою. Асоціація Culturale Buchette del Vino створила каталог «відомих вікон» з історією будівництва та організовує екскурсії пам`ятками.
Фото: Facebook Buchette del Vino
Читайте також:
В Альпах відкрили готель без стін і даху. Їжу та вино у ньому подають просто неба
У Швеції відкриють безконтактний ресторан на один стіл у чистому полі
Італійці винайшли оригінальний спосіб відвідувати ресторани в умовах суворих обмежень
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi