Як змінювались страви на Оскарі з 1929 до 2020 року - PostEat

пошук

Як змінювались страви на Оскарі з 1929 до 2020 року
10-02-2020 0 934


У зв’язку зі зміною клімату, американська кіноакадемія мистецтв і наук (Academy Awards) продовжила практику підтримки планети, скорочуючи викиди вуглецю в атмосферу. Саме тому на 92-й церемонії вручення кінопремії «Оскар-2020» меню на 70% було розроблено зі страв рослинного походження, а 30% — вегетаріанських, м’ясних та рибних. Більш того, Академія повністю відмовилась від використання пластика. На складання такого меню, зокрема, вплинули імениті голлівудські актори: Леонардо ДіКапріо, Хоакін Фенікс, Джерад Літо та багато інших.

Однак, так було не завжди.

Найперше меню на церемонії вручення кінопремії Оскар в 1929 році було лише формальністю і складалося лише з декілька страв, куди входили тости зі смаженою куркою або рибою, зелена квасоля з картоплею, а на десерт — пиріг з морозивом.

М’ясні страви стали з’являтися в меню кінопремії в період 40-50 років. Але під час Другої світової війни, фуршет був закритого типу, оскільки ніхто не хотів бути поміченим і не давати приводу для розмов, що поки йде війна, інші бенкетують. Та й саме меню майже нічим не відрізнялося від перших премій.

Вже в семидесятих у меню «оскароносного обіду» з’явилося більше м’яса, переважно яловичини, морепродуктів і багато вина. Солодкий стіл був представлений десертами на шоколадній основі.

Усі наступні роки «Оскар-меню» продовжувало буяти широкою варіацією гастрономічних страв. 70-ті стали останнім десятиліттям перед тим, як популярність став приймати здоровий спосіб життя. Жителі США стали захоплюватися різними низькокалорійними дітетамі, відмовляючись від вершкового масла і жирних молочних продуктів. Такий спосіб життя, в свою чергу, позначився і на меню кінопремії.

У восьмидесяті в меню Оскара з’являється більше страв з телятини, спаржі та грибів.

У 1993 році шеф-кухар Вольфганг Пак (Wolfgang Puck) стає ідейним натхненником меню кінопремії, привносячи сучасні риси в класичну французьку кухню.

(Фото: Wolfgang Puck / Facebook)

З 2004 року в меню з’являється філе міньйон — дорогий шматок яловичини, подається з такими закусками як смажений перець з анчоусами, прошутто, випічки з буряка і козяче сиру. А на гарнір — запечений в ікрі картопля. Ці страви продовжує подавати до сих пір. Вони також були включені в меню 2020.

Нагадаємо, раніше видання PostEat вже повідомляло про те, що в 2020 році на 92-й церемонії вручення кінопремії Оскар гостей і учасників фестивалю частували стравами, які на 70% складалися з рослинного походження. Інші 30% були вегатарінськими, та з риби й м’яса.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi