Єгипет не відмовився від українського зерна. Буде новий контракт - PostEat

пошук

Єгипет не відмовився від українського зерна. Буде новий контракт
02-08-2022 0 395


Єгипет не відмовляється від українського зерна, а укладе новий контракт на його поставку. Про це повідомив перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран в ефірі радіо «Громадське».

За його словами, інформація про відмову Єгипту від українського зерна є фейком.

«Дійсно, контракт був укладений. Так, українська сторона у зв’язку із блокадою портів не могла виконати його своєчасно. Вийшло так, що в угоді у них не був передбачений пункт про існування форс-мажору. Тому вони прийняли цілком цивілізоване на законодавчому рівні рішення — закрити той контракт, який не можна виконати, і відкрити новий контракт, по якому здійснити закупку далі», — пояснив Непран.

За словами самих зернотрейдерів, а також посла України в Єгипті Миколи Нагорного, Єгипет ні в якому разі не відмовляється від співпраці з Україною, стверджує експерт.

«Наші зернотрейдери мені сказали, що вони навіть раді такій ситуації, адже коли підписувалася угода у грудні минулого року, то ціна була приблизно 249-250 доларів за тону. Зараз ціна виросла майже удвічі. Тобто з економічного погляду їм навіть вигідніше стало, адже новий контракт укладатиметься вже за іншою ціною. Всі кричали, що зрада, а виявилося — перемога», — додає Непран.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi