пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів у Facebook, що він з командою закуповує продукти для людей на деокупованих територіях. Також їм вдалося купити авто.
“З травня я буваю за кордоном по 7 днів на місяць. Там я виконую такі місії:
Це я роблю разом з Maryna Sobotiuk, Громадська організація «Інститут культури України», за підтримки Міністерство культури та інформаційної політики України”, — каже шеф-кухар.
За його словами, вони не збирають мільйони доларів, бо працюють не з меценатами, а з пересічними людьми, які мають стати споживачами української їжі у майбутньому.
Країни, які вже дізналися через їхню роботу про українську кухню і скуштували її: Іспанія, Швейцарія, Чехія, Бельгія, Австрія, Німеччина, Франція, Норвегія, Польща, Люксембург.
“На всі гроші, які отримуємо, закуповуємо продукти для людей на деокупованих територіях, на решту купили авто. Набори складаються зі спеціально розроблених страв. Для прикладу: там є український куліш, це дуже важлива річ і про це пізніше.
Наша ціль: 10 тон їжі. Вже на 70% її виконали”, — розповів Клопотенко.
Фото: Facebook Євген Клопотенко
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi