З 1 серпня у фіскальному чеку на продаж алкогольної продукції має бути зазначено код УКТ ЗЕД - PostEat

пошук

З 1 серпня у фіскальному чеку на продаж алкогольної продукції має бути зазначено код УКТ ЗЕД
31-07-2020 0 1865


З 1 серпня 2020 року набувають чинності зміни у роботі з PPO — зокрема, запровадження програмних PPO. Разом з цим набуває чинності правило про обов’язкове зазначення у фіскальному чеку коду УКТ ЗЕД підакцизних товарів — алкогольних напоїв, тютюнових виробів тощо.

Нововведення з 1 серпня набувають чинності на підставі, що Законом України від 17.03.2020 р. №533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до Закону України від 20.09.2019 р. №128-IX Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг та до п. 11 ст. 3 Закону №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» яким передбачено, що з 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг), із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, а також цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Відповідно до ст. 15 Податкового кодексу України до підакцизних товарів належать:

• спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;

• тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

• пальне;

автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;

• електрична енергія.

Фото: Unsplash

Читайте також:

Перевірки, ставки, оренда: Українська Ресторанна Асоціація опитала власників закладів про умови роботи

«Відновили роботу — почались перевірки»: думки ресторатора про державне регулювання бізнесу

«Здирників стало втричі більше»: ресторатор дав оцінку постпандемічним реаліям бізнесу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi