Жителям Канади порадили повністю відмовитися від алкоголю - PostEat

пошук

Жителям Канади порадили повністю відмовитися від алкоголю
20-01-2023 0 367


У середині січня 2023 року Canadian Centre on Substance Use and Addiction (укр. — Канадський центр вживання психоактивних речовин та залежності) оновив свої рекомендації щодо вживання алкоголю. Головне їхнє посилання звучить тепер так: скільки б ви не пили, краще пити менше. Про це повідомляє Canadian Centre on Substance Use and Addiction.

«Головним висновком є те, що будь-яка кількість алкоголю шкодить вашому здоров’ю», — каже Ерін Гобін, старший науковий співробітник Public Health Ontario та член групи експертів, які працювали над розробкою рекомендацій згідно із новим дослідженням.

Нові рекомендації засновані на дослідженні, профінансованому Health Canada — національною системою охорони здоров’я. У ньому також міститься порада обов’язкових попереджень про шкоду для здоров’я на усіх горілчаних виробах.

У нових канадських рекомендаціях теж сказано, що ризик від алкоголю для здоров’я можна розділити на три групи:

  • низький — якщо на тиждень людина вживає дві стандартні порції — 34 мілілітри спирту або менше;
  • середній — якщо на тиждень людина вживає від трьох до шести порцій, тобто від 51 мілілітра спирту до 102 мілілітрів;
  • високий — якщо на тиждень людина вживає сім або більше порцій, тобто 119 мілілітрів спирту або більше.

Рішення про те, яку кількість алкоголю випити, безумовно, має приймати сама людина, і канадські фахівці вказують на те, що рекомендації будуються на повазі автономії особистості. Але ще вони вважають, що для прийняття рішення потрібно мати повну інформацію про те, як алкоголь впливає на організм.

Дослідники додають, що для більшості жителів Канади три чарки на тиждень — не така вже й велика доза алкоголю. Але для тих, хто їх випиває, це означає, наприклад, що ризик раку мозку та горла зростає на 15%.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi