ЗМІ: коронавірус загрожує світу дефіцитом кави - PostEat

пошук

ЗМІ: коронавірус загрожує світу дефіцитом кави
27-04-2020 0 516


OCOVID-19 загрожує залишити плантації кави в Латинській Америці без збирачів, а запаси необсмажених кавових зерен у США вже скоротились до п’ятирічного мінімуму.

Перед пандемією COVID-19 аналітики прогнозували, що у 2020 році попит на світовому ринку кави перевищить пропозицію і буде задовільнений запасами попередніх врожаїв. Але пандемія за кілька місяців змінила картину ринку.

Через обмеження руху людей, плантації кави у Латинській Америці можуть залишитись без робітників і врожай просто не встигнуть зібрати. Навіть якщо і вдасться найняти необхідну кількість робітників, то фермерам потрібно буде організувати їх роботу і проживання згідно з вимогами соціальної дистанції та гігієни. При цьому збір кави на більшості плантацій відбувається вручну.

Окрім того самі фермери залишають віддалені плантації, куди через карантин складно та дорого доставляти продукти, матеріально-технічне забезпечення тощо.

Очікується, що закриття кафе та ресторанів своєю чергою призведе до зниження попиту на каву і ще більше ускладнить стан справ латиноамериканських фермерів. До нестачі робочої сили можуть додатись проблеми зі збутом.

Фото: unsplash.com

Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!

Читайте також:

«Все буде кава!»: створено соціальний проєкт для підтримки української кавової індустрії

Дослідження: кава поліпшує спортивні досягнення

Емілія Кларк розкрила таємницю появи стаканчика Starbucks у серіалі «Гра престолів» на шоу Джиммі Феллона

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi