Хліб, за яким хочеться їхати через пів міста: ресторани з власними пекарнями та пекарні, що печуть «живий хліб» на заквасці - PostEat

пошук

Хліб, за яким хочеться їхати через пів міста: ресторани з власними пекарнями та пекарні, що печуть «живий хліб» на заквасці
09-06-2025 0 273


Шукаєте в Києві хліб, за яким варто їхати через пів міста? Пора змінити сприйняття: «живий» хліб на заквасці – це ціла філософія, навчитися шукати текстуру, складність смаку й аромат, а не просто калорійний «бублик».

У цій добірці зібрали місця, де пекарі живуть закваскою, а шефи в ресторанах готують хліб так, щоб підкреслити смак місцевих продуктів. Тут натуральність борошна, ферментація й крафтова піч не просто слова, а корисний, смачний і ароматний початок кожного дня: для тих, хто не боїться подолати міські вулиці заради ідеальної скоринки та смачного м’якуша.

Готові вирушати в хлібний квест? Занурюйтесь у світ справжньої хлібної культури – і нехай смак веде попереду.

Spezzo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 8. Тел. +38 (050) 422 37 98;

Де: Святошинська, 3а. Тел. +38 (050) 388 38 01

Години роботи: з 10:00 до 22:00

Spezzo — це ресторан-пекарня з італійським настроєм, де пекарі щоранку замішують тісто на заквасці, випікають хліб власного виробництва.

Фокус — на якості, натуральності та традиціях. Тут не використовують швидкі промислові дріжджі — лише власна закваска, як це було колись. У Spezzo вірять: хліб заслуговує на повагу — тому не додають жодних стабілізаторів чи покращувачів.

Гречаний – 145 грн, бородинський – 85 грн за 550 г, чіабата – 145 грн за 550 г, грісіні – 50 грн за 100 г, фокача трьох видів – з розмарином, з соусом песто, з пармезаном і соусом песто — усе випікається щодня.

І все це можна замовити додому на сайті tarantino-family.com або забрати самостійно — з 15% знижкою. У ресторані також подають хлібний кошик із вершково-трюфельним маслом (125 грн), щоб одразу спробувати кілька видів.

Тут печуть не просто хліб — а хліб, за яким справді хочеться повертатись.

Bakehouse

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Печерськ — вул. Мечникова, 9 (Good Wine); Поділ — вул. Межигірська, 82 (Garage)

Години роботи: Печерськ: 08:00–22:00, Поділ: 08:00–19:00

Крафтова пекарня Bakehouse — хлібна лабораторія, де кожен хліб — результат ручної праці, власної «живої» закваски та сучасного підходу до ремесла.

У пекарні використовують натуральне борошно, без покращувачів чи хімії. Хліб тут народжується на заквасці — з глибокою текстурою, вологим м’якушем і складним смаком, за яким хочеться їхати через усе місто.

В асортименті — понад 20 видів хліба. Ось деякі з них: Чорнобровий — від 149 грн до 249 грн, лаваш — 79 грн, чорнозерна спельта з місо та кунжутом — 249 грн, гаражний (половинка) — 75 грн, гаражний (цілий) — 129 грн, Хліб з льоном — від 75 грн до 125 грн, Пуллман — від 75 грн до 129 грн, Азовський хліб — 115 грн, Гречаний з чорносливом — від 155 грн до 269 грн, Хала — 215 грн, Морква-льон — 99 грн, Хліб з цибулею та насінням — від 115 грн до 199 грн, Чіабата (на вагу) — 32 грн, Багет Традісьон — 109 грн, Сегль — 179 грн.

Bakehouse працює 24/7: хліб, слойки, пироги, круасани — усе щойно випечено. Від печі до полиці в Good Wine — лише декілька хвилин.

А ще — Bakehouse School. Простір, де можна спробувати себе у хлібопеченні або прокачати навички: від роботи з тістом до точних процесів ферментації, від класики до роботи з листковим тістом. Майстер-класи ведуть пекарі Bakehouse — ті, хто живе цим ремеслом.

Літній розклад і деталі — команда розказує в інстаграм Bakehouse.

Спельта

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославська, 21

Спельта —  місце, де хліб — головний герой. Проєкт двох шефів — Іллі Сьоміна та Ольги Гринчук (Pie Spot чи Tin Tin) — розкачали справжній хлібний хаб з відкритою кухнею, де кожен буханець — як витвір мистецтва.

Що тут є?

СПÉЛЬТА ВДØМА — це формат, коли все можна придбати з собою. Тут є збите масло (199 грн) — ніжне вершкове, збите до легкої, повітряної текстури, яке ідеально смакує з мармеладом з айви (222 грн), що має приємну кислинку, добре тримає форму й виготовлений із запашної айви власного виробництва. Також можна взяти солодову насіннєву гранолу з медом та родзинками (299 грн) — у складі вівсяні пластівці, насіння соняшника та гарбуза, темні родзинки, мед, ячмінний солод, вершкове масло, цукор і сіль.

У лімітованому дропі — фірмова торбинка для хліба (299 грн), багаторазова, з натуральної бавовни з фірмовим акцентом.

У категорії «ХЛĪБ – ХЛĪБ» є — пшеничний хліб «Славутич» (144 грн). Також є «Булка пек» (99 грн) — ніжна булка з пшеничного органічного борошна, універсальна як для солодких, так і солоних поєднань. А ще — «Мафін пек» (111 грн) — англійська класика на заквасці з додаванням цільнозернового пшеничного борошна й кукурудзяної крупи.

Далі все поділене за часом: сніданки з 08:00 до 13:00, післяобіднє меню — з 13:30 до 19:30, а цілісне денне меню доступне з 08:00 до 19:30. У розділі напоїв — авторські позиції, які доповнюють кожен смак.

Але найголовніше — хліб. Його тут печуть щодня, по авторських рецептах. Це просто хлібний рок-н-рол!

Марчук Хліб

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 79 

Години роботи: 08:00 — 21:00

Пекарня третьої хвилі, де головне — не тільки хліб, а процес, культура і смак. Заклад заснували шеф-кухар Владислав Марчук і Юлія Пугач — пара, яка досліджує історію хліба і розвиває хлібну культуру. 

Тут усе тримається на чотирьох принципах: власна закваска, щодня змелене свіже борошно, ферментація і випікання крафтовим методом. Для кожного сорту хліба — своя закваска. У розділі меню «випічка» доступні круасани, печиво та пончики. 

Хліб можна придбати з 08:00 до 21:00. Хліб «Молочний» – сучасний батон на заквасці Левіто мадре з солодковершковим маслом та молоком, ферментований 36 годин, випікається в подовій печі на камені – 65 грн. Хліб «Український» – із житнього борошна на житній заквасці, ферментований 36 годин, випікається в подовій печі на камені – 65 грн. Хліб «Подільський» – пшеничний хліб на заквасці з цільнозерновим борошном, ферментований 36 годин, випікається в подовій печі на камені – 100 грн. Хліб «Льон» – пшеничний хліб на заквасці з додаванням цільнозернового борошна, льону та живих дріжджів, ферментований 36 годин, випікається в подовій печі на камені – 100 грн.

Піцу також готують щодня з 12:00 до 20:45. Можна замовити — піцу «Анчоус», піцу «Маргарита», піцу «Пепероні», піцу «Сирна». 

Заклад pet- and kid-friendly, є стільчики для дітей.  А на сходах перед входом вже збираються любителі смачного хліба та випічки. 

Leilia Bakery в кафе «Марія»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Павлівська 26/41

Години роботи: пн-нд 8:30-17:00

Leilia Bakery працює з кафе «Марія» (корнер в the nakedroom kyiv — зачинено)

Тут можна в ранковий час замовити круасани, равлики, даніши і свіжоспечений хліб (усе власного виробництва). Особливість — повноцінна пекарня із власним цехом. Від підготовки тіста до запікання кожен виріб проходить суворий контроль якості: тільки натуральні інгредієнти й жива закваска, без хімічних покращувачів. Завдяки цьому хліб вирізняється насиченим смаком і хрусткою скоринкою.

Ранній формат — справжня знахідка для тих, хто прагне снідати свіжою випічкою перед роботою або прогулюючись центром. 

Актуальний асортимент Leilia Bakery у кафе «Марія» уточнюйте у офіціанта. На разі серед хлібних позицій в меню: Багет пшеничний — 69 грн, гречаний хліб — 105 грн, хліб домашній — 95 грн, хліб зерновий — 105 грн.

А також випічка: даніш з аспарагусом (новинка) — 165 грн, вишневий пиріг — 185 грн, круасан класичний — 79 грн, круасан шоколадний (міні) — 121 грн, круасан мигдалевий — 205 грн, круасан малиновий (міні) — 121 грн, равлик з кремом та родзинками — 115 грн, даніш матча-полуниця — 185 грн, даніш ягідний — 195 грн, равлик зі шпинатом — 145 грн, т-булка — 119 грн, булка з шинкою і сиром — 149 грн.

Фото: всі заклади з добірки 

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi