Амарантова каша як профілактика від Гурманки - PostEat

пошук

Амарантова каша як профілактика від Гурманки

29-03-2021 0

Амарант протягом 8 тисяч років був однією з основних зернових культур Південної Америки і Мексики («пшениця ацтеків», «хліб інків»), поряд з бобами і кукурудзою. Після іспанського завоювання Америки ця культура була забута. В Азії амарант популярний серед гірських племен Індії, Пакистану, Непалу і Китаю як зернова і овочева культура.

ТОП користь:

- в 100 гр зерна - 14 г білка. Найбілковіша каша серед усіх. Не поступається молочці. Тільки цей білок засвоюється в повній мірі з продукту в порівнянні з молочним і не викликає запалення.

- Нема глютену

- Багата пептидами, що сповільнюють запальні процеси в організмі, попереджає клітинні мутації. Велика кількість амінокислот від триптофану до лицину та аргініну, що просто вау.

- Нормалізує рівень холестерину і найголовніше сприяє роботі дихальних шляхів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

* 100 гр амаранту

* кокосове молоко ( склад : кокос і вода)

* ягоди

* перемелений льон, кунжут

* сіль

* пряні спеції

* можна запечений гарбуз

* горіхи

ГОТУЄМО:

На ніч заливаємо водою зерно і горіхи. Усі каші треба заливати. Навіщо вашому організму стільки фітинової кислоти та інших антинутрієнтів, крохмалю, лектинів. Фітинова кислота - викликає сильні запальні процеси. Зранку промиваємо зерно. Я через сито все проціджує. Ставимо з водою 1/2 на середній вогонь. Вона повинна кипіти потроху, і ставати густою. Десь хв 12 - 15 нехай кипить. Додаємо трохи кокосового молока, і хвилинку з ним варимо. Чим більше води - тим рідша. Додаємо льон і кунжут (я беру по 2 ложки) і перемішуємо. Трошки цікавої солі. Горішки, ягоди і ву а ля.

Рецепт підготовлено нашою подругою, блогеркою та колумнисткою Гурманкою для PostEat.

Ще більше рецептів від Гурманки ви можете знайти у неї в Instagram  GEYETSOL_GOURMANKAа також на сайті Школа Гурманкиа окрім того познайомитись з програмою Гурманки  Меню на тиждень.

Всім смачного!

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: