пошук
Амарантова каша як профілактика від Гурманки
Амарант протягом 8 тисяч років був однією з основних зернових культур Південної Америки і Мексики («пшениця ацтеків», «хліб інків»), поряд з бобами і кукурудзою. Після іспанського завоювання Америки ця культура була забута. В Азії амарант популярний серед гірських племен Індії, Пакистану, Непалу і Китаю як зернова і овочева культура.
ТОП користь:
- в 100 гр зерна - 14 г білка. Найбілковіша каша серед усіх. Не поступається молочці. Тільки цей білок засвоюється в повній мірі з продукту в порівнянні з молочним і не викликає запалення.
- Нема глютену
- Багата пептидами, що сповільнюють запальні процеси в організмі, попереджає клітинні мутації. Велика кількість амінокислот від триптофану до лицину та аргініну, що просто вау.
- Нормалізує рівень холестерину і найголовніше сприяє роботі дихальних шляхів.
ІНГРЕДІЄНТИ:
* 100 гр амаранту
* кокосове молоко ( склад : кокос і вода)
* ягоди
* перемелений льон, кунжут
* сіль
* пряні спеції
* можна запечений гарбуз
* горіхи
ГОТУЄМО:
На ніч заливаємо водою зерно і горіхи. Усі каші треба заливати. Навіщо вашому організму стільки фітинової кислоти та інших антинутрієнтів, крохмалю, лектинів. Фітинова кислота - викликає сильні запальні процеси. Зранку промиваємо зерно. Я через сито все проціджує. Ставимо з водою 1/2 на середній вогонь. Вона повинна кипіти потроху, і ставати густою. Десь хв 12 - 15 нехай кипить. Додаємо трохи кокосового молока, і хвилинку з ним варимо. Чим більше води - тим рідша. Додаємо льон і кунжут (я беру по 2 ложки) і перемішуємо. Трошки цікавої солі. Горішки, ягоди і ву а ля.
Рецепт підготовлено нашою подругою, блогеркою та колумнисткою Гурманкою для PostEat.
Ще більше рецептів від Гурманки ви можете знайти у неї в Instagram GEYETSOL_GOURMANKA, а також на сайті Школа Гурманки, а окрім того познайомитись з програмою Гурманки Меню на тиждень.
Всім смачного!
Коментарi