Пармські тортелі від Марко Черветті - PostEat

пошук

Пармські тортелі від Марко Черветті

06-04-2021 0

Зробити равіолі самотужки — це подвиг, адже так просто піти і купити готові. Втім, це подвиг, на який ідуть італійські домогосподарки, адже знають, так – смачніше! Тож, сьогодні ми з вами – домогосподарки з Парми.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПАРМСЬКІ ТОРТЕЛІ ВІД МАРКО ЧЕРВЕТТІ

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Борошно - 400 г
  • Яйця (1 шт на 100г борошна)
  • Сіль - 1 ч.л.

Для начинки:

  • Рікота - 500 г
  • Сир Parmigiano Reggiano - 20 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Свіжий шпинат -  80 г
  • Мускатний горіх - 1 г
  • Кориця - пів грамма
  • Сіль і перець на смак

Для соусу:

  • Вершкове масло - 30 г
  • Кедровий горіх - 15 г
  • Сир Parmigiano Reggiano - 10 г
  • Мускатний горіх - пів грамма
  • Сіль та перець на смак

КРОКИ

  1. Спочатку зробимо тісто – просійте борошно у велику миску, зробіть в центрі ніби ямку і розбийте в неї яйця. Трошки посоліть, і замішуйте тісто, починаючи з центру і поступово забираючи все борошно. Коли тісто можна зібрати в один шматок – зберіть і продовжуйте вимішувати вже на столі. Докладіть зусиль – це дасться взнаки, коли ви робитимете ваші тортелі. Згодом зробіть з тіста кульку, оберніть харчової плівкою і відправте в холодильник на годинку.
  2. Тепер черга начинки. Спочатку відваримо шпинат – налийте на пательню трошки води, викладіть свіжий шпинат, посоліть і накрийте кришкою. Перетріть рікоту крізь сито у миску, посоліть її, додайте мускатний горіх і корицю, всипте пармезан і перемішайте. Додайте одне яйце. Знову перемішайте.
  3. Зцідіть шпинат, вичавіть зайву рідину, і наріжте шпинат дрібно-дрібно і додайте до рікоти. Перемішайте і перекладіть до кондитерського мішку. Начинка готова, її теж в холодильник.
  4. Через годину-півтори тісто можна діставати з холодильника. Відріжте шматочок – і будемо розкатувати! Звичайно, можна робити це скалкою, але паста-машиною простіше. Починайте з 10 позначки – і поступово зменшуйте хоча б до двійки, аби тісто вийшло тонким.
  5. Просто на тісто ближче до одного краю за допомогою кондитерського мішку вичавіть начинку – нехай між гірками начинки буде десь 5 см відстані. Накрийте іншим краєм тіста, і ножем з зубчиками поділіть тісто з начинкою на окремі тортелі. Вони мають бути однакового розміру, втім, якщо у вас не такі – не страшно, ви робите тортелі власноруч, і це набагато важливіше за перфекціонізм!
  6. Можна варити тортелі! На одній конфорці у вас має закипати підсолена вода. На іншій ми робимо соус: розтопіть вершкове масло, додайте кедрові горішки, обсмажте.
  7. В киплячу воду викладіть тортелі, охайно перемішайте, і, коли вони спливуть на поверхню – поваріть ще хвилини три.
  8. Готові тортелі викладіть просто до соусу, додайте тертий пармезан. Перемішайте, поперчіть – можна подавати! Ви це зробили! Bravi!

Marco Cervetti | FACEBOOK | INSTAGRAM

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: