пошук
Марокканський салат з квасолею і апельсинами від Євгена Клопотенко
Марокканський салат з квасолею і апельсинами – це мій варіант популярної африканської закуски. Причому варіантів цього салату дуже багато і скрізь зустрічаються найрізноманітніші інгредієнти. Але, як на мене, цей варіант найцікавіший. Червона квасоля в поєднанні з цитрусом та маслинами створює незвичайний і дуже пікантний смак. Цей легкий і швидкий салат чудово підійде як для вегетаріанців, так і для любителів екзотики.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МАРОККАНСЬКИЙ САЛАТ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКО
Час підготовки 10 хвилин
Час приготування 5 хвилин
Порції 1
CКЛАДОВІ
- 1 шт. Апельсин
- 150 г Червона квасоля (консервована)
- 1 шт. Лимон
- 1 шт. Болгарський перець
- 10 шт. Маслини (без кісточок)
- 1 шт. Кримська цибуля
- 2 гілочки М'ята
- 1-2 ст. л. Оливкова олія
- за смаком Чорний перець (свіжемелений)
- за смаком Сіль
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Апельсин розріжте навпіл. З однієї частини зніміть цедру. Зніміть тільки верхню частину, без білого шару, інакше гіркота зіпсує смак салату. Часточки апельсина очистіть від плівок. У вас повинно залишитися тільки чисте апельсинове філе.
- Цибулю і перець наріжте кубиками, а маслини - навпіл. Змішайте в мисці апельсини, цибулю, перець і маслини, додайте квасолю.
- Приготуйте соус. Змішайте виделкою сік лимона і половини апельсина з оливковою олією, заправте салат. Додайте м'яту, приправте перцем, сіллю і тонко нарізаною цедрою апельсину.
Коментарi