Гурманське натхнення парфумерів: 6 ароматів гастрономічно-осіннього Києва - PostEat

пошук

Гурманське натхнення парфумерів: 6 ароматів гастрономічно-осіннього Києва
Гурманське натхнення парфумерів: 6 ароматів гастрономічно-осіннього Києва
Гурманське натхнення парфумерів: 6 ароматів гастрономічно-осіннього Києва
Zero block
Click „Block Editor” to enter the edit mode. Use layers, shapes and customize adaptability. Everything is in your hands.
Tilda Publishing
create your own block from scratch
"Кажуть, у Франції жінки витрачають на парфуми більше, ніж держава на армію. Проте у них і перемог більше". (Яніна Іпохорська)
Унікальні гурманські аромати у поєднанні з найкращими гастрономічними локаціями столиці здатні відкрити улюблене місто по-новому — запрошуємо вас у неповторну ароматично-гастрономічну мандрівку осіннім Києвом.

Кожної пори року старовинний Київ має свій аромат: взимку — свіжий морозний вітер поєднується з цитрусовим глінтвейном із різдвяного ярмарку, навесні — квітучий бузок чергується з п'янкими магноліями. А аромати стиглої полуниці та ніжних півоній літньої столиці змінюються на чуттєву осінню вуаль.
"В ароматі є переконливість, яка сильніше за слова, очевидність, почуття і волю. Переконливість аромату беззаперечна, вона входить у нас подібно повітрю, яким ми дихаємо, наповнює нас силою".
Парфюмер. Патрік Зюскінд

"В ароматі є переконливість, яка сильніше за слова, очевидність, почуття і волю. Переконливість аромату беззаперечна, вона входить у нас подібно повітрю, яким ми дихаємо, наповнює нас силою".
Парфюмер. Патрік Зюскінд

"Хто володіє ароматом, той володіє серцями людей".
Парфюмер. Патрік Зюскінд
Воздвиженка: сучасний погляд на історію

Розпочинаємо прогулянку з історичної місцевості Воздвиженка — одного з атмосферних, гурманських районів столиці. Цей район має особливий аромат запашних ягід та цитрусових тістечок, кокосових десертів з імбирною крихтою та ніжно-хрусткого «Павлова» з соковитим манго. Воздвиженка отримала «друге життя» на початку 2000-х, коли тут побудували казково-красиві будиночки та відкрились смачні кондитерські і кафе, артпростори, творчі майстерні, шоуруми. Цей стильний район надихає київських творчих особистостей своєю особливою магією.

Символічно, що саме на площі Мистецтв знаходиться parfum büro — українська інтерактивна платформа, яка об'єднує творців концептуальних парфумерних брендів, професіоналів ринку нишевої парфумерії та справжніх поціновувачів рідкісних ароматів. Засноване 5 років тому Дмитром та Тетяною Слесаревими, parfum büro розвиває культуру високої парфумерії в Україні.

А справжнім кулінарним мистецтвом є кондитерське. На початку вулиці Воздвиженської працює бутик-кондитерська Caramel, де вже більше 5 років створюють десерти, натуральне морозиво та понад десять видів знаменитого десерту «Павлова». Вище по вулиці розташована авторська кондитерська Polverol, де ви знайдете неймовірні капкейки, шоколадні цукерки, еклерів та ніжних французьких тістечок.

Втілити спокусливі кондитерські ноти у парфумерній воді Keep Glazed від бренду The House of Oud вдалось парфумерам Christian Calabro і Andrea Thero Casotti. Хвилюючий аромат ольфакторної піраміди відкривають крижаний лимон, стигле манго та полуничне листя. В серці аромату поєднані ноти крему шантильї, кокосового рапе та імбирної крихти. Це звучання солодких запашних ягід і екзотичних фруктів відбувається на елегантному тлі теплого мускусу та рідкісних деревних нот.
Keep Glazed від The House of Oud
Сaramel
Polverol
«Будь-якої хвилини мого життя мене супроводжують парфуми ... Я скоріше забуду окуляри або ключ, ніж вийду з дому без парфума».
Катрін Деньов

Поділ: багатолика душа міста

Із сучасної Воздвиженки по Андріївському прямуємо до одного зі старовинних районів Києва. Поділ — справжня душа міста, з якого починалась історія столиці. Поділ різний, контрастний, кожна вулиця має свою особистість, свій аромат. Поділ можна назвати екстравагантним і неповторним, район з ароматами Південної Азії, Індійських спецій та приправ.

Прогулюючись по Межигірській вулиці ви відчуєте аромати цитрусового бергамоту, пряного коріандру, містичного базиліка, екзотичних спецій та приправ. Це тому, що в гастрономічному різноманітті Подолу є заклади багатьох кухонь світу, зокрема, завітайте до ресторан-бару Podil East India Company, де казкова Індія зустрічається з сучасним Києвом. Тут ви знайдете коктейлі з цитрусовими нотами та неймовірні страви Індії, М'янми, Малайзії та інших країн Індокитаю. Сучасну азійську кухню можна також спробувати в The Kitchen 21— тут створюють страви індійської, тайської, шрі-ланкійської та сінгапурської кухні. Одним словом Поділ, як і Індія дуже різний, але однаково прекрасний, і про нього, як і про Індію можна сказати «love it ot leave it». Але обирати лише вам.

Зануритись в магічну ароматику Індії дозволять кілька крапель парфумованої води Tulsivivah! від паризького нішевого бренду Miller et Bertaux. Аромат названо на честь індійського осіннього свята Туласі-віваха — в цей день проводиться ритуальне одруження священного для індійців базиліка з богом Вішну, що знаменує початок шлюбного сезону в країні. Tulsivivah вельми виразний аромат з незвичайним і навіть містичним звучанням. Акцент ольфакторної піраміди зроблено на священний базилік, доповнений теплими деревними нотами кашмерану і сандалу, цитрусовими акцентами бергамота і гіркого апельсина та прянощами коріандру. Серце аромату поєднує пахощі жасмину і яскравого апельсина. Завершує композицію дует хвойного кедра і розкішного мускусу.
Tulsivivah! від Miller et Bertaux
Podil East India Company
Kitchen 21
«З плином часу, і ви забудете, у що була одягнена людина, але аромат її парфумів надовго залишиться у вашій пам'яті».
Крістіан Діор

Мистецько-затишна місцевість: Пейзажна алея, Львівська площа, Бульварно-Кудрявська вулиця

Додати яскравих барв в осінні дні можна на Пейзажній алеї — розташована у центрі міста, вона захована від гамору в дворах, наповнена ароматами кориці та імбирного печива, ванільно-горіхової карамелі та теплого присмаку апельсинових цукатів на тістечках. З Пейзажної алеї відкривається дивовижна панорама на Поділ та Дніпро. Зірка алеї — скульптура казкового героя Антуана де-Сент Екзюпері «Маленький принц» і дитячий майданчик в стилі «Аліса в країні чудес».

З алеї можна вийти до Львівської площі, крізь ворота якої майже тисячу років тому починався шлях із Києва до Львова. На Бульварно-Кудрявській, навпроти Будинку художника вас чекає кафе-пекарня «Хлібний». Тут ви знайдете одні з найкращих круасанів у Києві, а також багато ароматної хрусткої випічки — слойки, пончики, ватрушки, пиріжки, булочки та даніші. Захоплюючі аромати здоби, кориці, ванілі, бергамоту та апельсинових квітів — це насолода у чистому вигляді.

Не звичне, мадагаскарське поєднання імбиру, кориці та золотого екстракту ванілі — це про гурманську парфумовану воду Majaina Sin від The Different Company. Щоб створити це ексклюзивне поєднання, парфумер Emilie Coppermann вирушила на острів Мадагаскар, де і росте ця виняткова сировина. Ольфакторна піраміда аромату починається з апельсинових цукатів, бергамоту, неролі, ніжних квітів апельсину та екстравагантного мадагаскарського імбиру (на відміну від класичних рішень, до цього аромату додано сік свіжого кореня). В серці аромату тендітна орхідея, геліотроп, пряний каштановий крем, кленовий сироп та зігріваюча мадагаскарська кориця. Фінальні ноти аромату об'єднали солонувату амбру, мускус, горіхово-карамельні боби тонка та дорогоцінний золотий екстракт мадагаскарської ванілі.
Majaina Sin від The Different Company
Хлібний
Хлібний
«Парфуми - це пам'ять, що не підводить».
П'ер Карден
Паньківщина: район української культурної еліти

Паньківщина знаходиться в центрі міста та має особливу історію і свій аромат. З XVI століття ці землі належали Софійському монастирю та були у володінні трьох поколінь роду Панькевич. Згодом тут збудували Імператорський університет Св. Володимира. Навколо учбового закладу виник район «Латинський квартал», де вирувало творче життя та оселились майбутні стовпи української інтелігенції: Михайло Грушевський, Леся Українка, Володимир Вернадський, Михайло Старицький та багато інших. Неподалік стоїть Володимирський Собор. Цей район свободи та просвітництва має аромати ладану та яскравих прянощів — золотого шафрану, полум'яного перцю, кориці та імбиру.

Митці вдихали життя в район та формували його неповторний стиль. Саме в цьому районі розташований заклад «Любимый дядя». Концептуальний ресторан авторської кухні, в меню якого страви Ізраїлю, Лівану, Марокко, Греції, Єгипту і Туреччини. Тут можна здійснити справжню пряну гастрономічну подорож не від'їжджаючи з міста.

Космічну мандрівку спеціями дарує пряна парфумована вода Spice Must Flow від бренду Etat Libre d'Orange, який відомий колабораціями з видатними людьми мистецтва. Концентрація східної магії у флаконі досягається поєднанням теплого імбиру, кардамону, характерного перцю та пряничного акорду. Серце аромату зібрало зухвалий кмин, корицю, ніжне абсолю турецької рози та дорогоцінний шафран. Завершити композицію дозволили огортаючому ладану, хвойному бальзаму ялиці, гіркуватому циперусу та вологому пачулі.
Spice Must Flow від Etat Libre d'Orange
"Любимый дядя"
"Любимый дядя"
"Видатні парфуми, як ідеальна сукня — їх хочеться носити, ставши з ними одним цілим, не відчуваючи їх".
Ів Сен Лоран

Липки: вулиці аристократичної архітектури

Назва історичної місцевості Липки походить від липової алеї, посадженої тут в середині XVIII століття вздовж вулиці Липської (алею вирубали, але назва збереглася). Аромат цього району – це шоколадні прянощі рожевого та чорного перцю у поєднанні з вишуканим ексклюзивним ромом. Земля на Липках коштувала дорого, тому особняки тут зводили для київської еліти, а до дизайну будівель ставилися з особливою увагою. В гостях на Липках свого часу бували Оноре де Бальзак, Микола Гоголь і багато інших легендарних особистостей.

Насолоджуватись красою вулиць Шовковичної, Банкової, Липської та Пилипа Орлика ідеально будь-якої пори. Обов'язково прогуляйтесь до особняка графині Уварової, особняка Ковалевського, прибуткового будинку барона Ікскюль-Гільденбанда та особняка Могильовцева, відомого як «Шоколадний будиночок». Надихнувшись вишуканою архітектурою «Шоколадного будиночка», можна завітати до ресторану MON AMI, щоб відпочити, насолодитись осінньою магією та спробувати страви європейської та французької кухонь, а також зігрітись чашкою ароматного какао.

Магічна сила какао-бобів широко використовувалась племенами ацтеків, які мешкали у Латинській Америці. Історія цієї рослини надихнула креативного директора Gian Luca Perris, який представляє друге покоління бренду Perris Monte Carlo, створити парфумовану воду Cacao Azteque. В ароматі можна легко розрізнити пряний початок з ромом і базовий акорд сандалового дерева з какао. Цікаво, що какао з'являється в ароматі трохи пізніше, тоді як на початку добре чутні прянощі кардамону, рожевого і чорного перцю. Завершують композицію розкішне тріо: кашмір, сандал та мускус.
Сacao Azteque від Perris Monte Carlo
MON AMI
"Парфюм — головне. Це — автограф особистості".
Палома Пікассо

Костел святого Миколая: неоготична перлина

Завершити прогулянку варто оглядом однієї з найкрасивіших будівель Києва — Костелом святого Миколая (архітектори Владислав Городецький і Станіслав Воловський) в стилі неоготика. Будувався костел цілих 10 років — з 1899 по 1909 роки виключно на пожертви прихожан і після завершення будівництва був освячений.

Це місце має особливий кавовий аромат з нотами молока та карамелі, відтінками мигдалю і вершків. Саме тут розташована одна з улюблених киянами кав'ярень — ONE LOVE espresso bar. Тут обсмажують кавові зерна (виключно категорій Specialty та Cup of Excellence) прямо у закладі, тому кава в кав'ярні чудова. Із класики ви знайдете — еспресо, капучино або флет вайт, тощо. Одним словом, кавових поціновувачів тут не розчарують.

Споглядаючи на таку архітектурну велич за чашкою кави, легко вчитись мистецтву жити в своє задоволення і насолоджуватися кожним моментом. Саме це надихнуло парфумера Cecile Zarokian створити парфумовану воду Cafe Cabanel для бренду Teo Cabanel. Кожен день треба зустрічати як особисте гурманське свято, заповнене улюбленими смаками і запахами: неперевершений аромат кави, молока, круасанів з карамеллю та кориці. Східно-гурманський аромат відкривається оксамитовою нотою кави, яку пом'якшують мандарин та кориця. У серці композиції мигдальні та вершкові ноти переплетені з болгарською трояндою і геліотропом. База Café Cabanel розкривається ароматом пачулі та ветівера, доповнюється ваніллю і бобами тонка, а фінальний акорд — за сандалом і білим мускусом.
Cafe Cabanel від Teo Cabanel
ONE LOVE coffee
ONE LOVE coffee
"Парфюм — це найкоротша дорога між людиною і всім світом".
Жан Поль Герлен

Розмалювати київську осінь унікальними нішевими ароматами дозволить величезна та ексклюзивна колекція parfum büro — парфуми, одеколони, туалетна та парфумована вода та колонь абсолю представлені в галереї на Воздвиженці. Неповторні творіння найкращих світових парфумерів стануть ідеальним обрамленням для вас, перетворивши будь-який образ у найдорогоцінніший діамант.
Матеріал підготовлено у партнерстві з parfum büro - унікальною українською інтерактивною платформою, яка об'єднує творців концептуальних парфумерних брендів, професіоналів ринку нишевої парфумерії та справжніх поціновувачів рідкісних ароматів.

Текст: Олена Степаненко / PostEat
Фото ароматів: parfum büro
Фото закладів: Facebook закладів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.