Кантонські спеціалітети в Hyatt Regency Kyiv: безліміт дім самів в ресторані Asia Bar & Grill - PostEat

пошук

Кантонські спеціалітети в Hyatt Regency Kyiv: безліміт дім самів в ресторані Asia Bar & Grill
Кантонські спеціалітети
в Hyatt Regency Kyiv:
безліміт дім самів
в ресторані Asia Bar & Grill
Кантонські спеціалітети в Hyatt Regency Kyiv: безліміт дім самів в ресторані Asia Bar & Grill
Zero block
Click „Block Editor” to enter the edit mode. Use layers, shapes and customize adaptability. Everything is in your hands.
Tilda Publishing
create your own block from scratch
Палаци імперські,
вуличні чайні —
всюди дім сами.
Традиційна кухня Китаю приваблює багатьох гурманів у різних куточках світу, адже кількість екзотичних спеціалітетів в регіональних кухнях Піднебесної незліченна. Київські шанувальники азійської кухні вже познайомились з дивовижним кантонським спеціалітетом — китайськими дім самами, стравою із віковою історією та запаморочливим різноманіттям варіацій. Разом з рестораном Asia Bar & Grill розповідаємо про витоки цієї гастрономічної традиції та неймовірні різновиди дім самів.
Дім сам - це цілий ритуал, що включає не лише декілька різних страв, а й особливий спосіб їхнього приготування і подачі.
Дім сам - це цілий ритуал, що включає не лише декілька різних страв, а й особливий спосіб їхнього приготування і подачі.
Дім сам - це цілий ритуал, що включає не лише декілька різних страв, а й особливий спосіб їхнього приготування і подачі.
Ранкова зоря,
обідній полудень —
час, коли дім сам на столі.
Дім сам є частиною китайської традиції закусок, що походить з часів давньої династії Сунь та налічує понад тисячу років. Історія дім самів розпочалась в місті Кантон (зараз відомому як Гуанчжоу) з перших днів існування торгового Шовкового шляху, який зв'язав Середземномор'я та Азію. Торговцям, які долали величезні відстані, потрібні були місця для відпочинку — на цей запит в прогресивному південному місті виникли чайні. В них мандрівники могли відновити сили за чашкою чаю, до якого подавали асорті з невеликих закусок дім самів — така традиція стала основою різновиду південно-китайської чайної церемонії «ям ча». Згодом традиція чаювання з різноманіттям дім самів потрапила до імперського палацу, де набула справжньої вишуканості в подачі та інгредієнтах.

В південній частині сучасного Китаю дотримуються традиції чаювання «ям ча» — наприклад, в Гонконгу та Макао прийнято починати день з тонізуючого чаю пуер та різноманіття дім самів. Головне в цій чайній церемонії — спілкування, яке доповнюється ароматним напоєм та оригінальними закусками. За правилами традиційного етикету, найближча до чайника людина повинна спочатку налити гостям чай, і лише потім у власну чашку — в знак подяки за це прийнято постукати трьома пальцями по столу. Якщо зняти кришку чайника і покласти поруч на скатертину, офіціант знатиме, що гості завершили чаювання. Традиційно дім самів до чаю пропонують багато — готують їх по 3-4 штучки кожного виду у порційних бамбукових парових кошиках, які китайці називають zhēnglóng. Таке різноманіття дозволяє спробувати під час чаювання 5-7 видів дім самів. Також чайну церемонію «ям ча» проводять й в обід, щоб перепочити, перекусити та поспілкуватись.
Вонтон з качкою,
шумай з лангустином —
дім самів багато не буває.

Існують тисячі різновидів дім самів, і в різних містах та провінціях Китаю є свої улюблені види. Одним з найпопулярніших видів дім самів, які готують у Гуанчжоу, є shrimp dumpling, або har gow — пельмені з тонкого рисового тіста з начинкою із креветок. За цією візиткою карткою дім самів визначають майстерність кухаря: тісто має бути тонке, прозоре та міцне, а кількість защипів тіста не менше семи. В Шанхаї найкраще готують xiaolongbao — пельмені своєрідної форми з начинкою зі свинини, особливістю яких є велика кількістю бульйону всередині. Традиційні дім сами із назвою shumai походять з міста Хух-Хото. За часів династії Цин начинки в shumai змінювались за сезонами: цибуля і часник весною, баранина та гарбуз влітку, м'ясо краба восени, а морепродукти взимку. Найбільш відома варіація shumai кантонська — начинка складається з меленої свинини, дрібних креветок, китайського чорного гриба, зеленої цибулі та імбиру, соєвого соусу, кунжутного масла та курячого бульйону. Зверху shumai прикрашають помаранчевою крапкою, виготовленою з ікри краба або нарізаної кубиками моркви.

Окрім пельменів, в якості дім самів подають spring rolls з різноманітними начинками, смажені у фритюрі чи приготовані на пару. Серед дім самів можуть бути tofu skin roll з сиру тофу із м'ясною чи овочевою начинкою, fresh bamboo roll з сиру тофу із фаршем зі свинини та бамбукових пагонів, rice noodle roll з рисового тіста з начинкою з яловичини або креветок з соєвим соусом.
Є серед дім самів і кілька видів булочок, найвідоміші з яких cha siu bao — різновид відомих китайських булочок баоцзи з начинкою зі свинини, які готують на пару або запікають до рум'яної скоринки. Також можна замовити булочку з солодким молочним заварним кремом naihuang bao чи парову булочку з начинкою із пасти з насіння лотоса. Солодка «ананасова булочка» bo lo baau дуже популярна в Гонконгу, а також в китайських кварталах у всьому світі — ананасу в її складі немає, а назва зумовлена скоріше її зовнішньою схожістю на м'якоть ананасу. До речі, у червні 2014 року уряд Гонконгу визначив «ананасову булочку» як частину власної нематеріальної культурної спадщини.

М'ясні дім сами готують зі свинини, яловичини та птиці — популярністю користуються парові мітболи з яловичини з китайським водяним горіхом та коріандром, а також смажені у фритюрі курячі ніжки з ферментованими, солоними чорними соєвими бобами douche. Також готують яловичі та свинячі ребра, крила та різноманітні субпродукти з насиченими соусами.

Дім сами бувають і солодкими, найпопулярнішою є po tat — хрустка тарталетка з яєчним заварним кремом. Поласувати можна також кульками з кунжутної пасти matuan, пудингами з тофу, кокосу та манго та солодкими супами tong sui, які готують з рису, тофу, тапіоки, бобів, кунжутної пасти або солодкої картоплі.
Впродовж всього листопада кожного четверга та п'ятниці безліміт дім самів в ресторані Asia Bar & Grill
Познайомитись із різноманіттям автентичних та авторських дім самів ви зможете в ресторані Asia Bar & Grill, який знаходиться в одному з кращих готелів української столиці Hyatt Regency Kyiv. В ресторані Asia Bar & Grill на гостей чекає ідеальне поєднання азійської та європейської кухонь, спостерігати за створенням вишуканих страв можна на відкритій кухні. Синергія автентичних смаків та захоплюючих ароматів гарантує незабутню гастрономічну подорож світом, почати яку можна з суші-бару та свіжих устриць. Далі познайомитись з індонезійською класикою — стравами-вок, серед яких знаменитий назі горенг та локшина з морепродуктами.

Винна карта ресторану неодноразово відзначена престижною нагородою Wine Spectator, тому супроводжувати кожну страву будуть найелегантніші вина з усього світу. В ресторані Asia Bar & Grill насолоджуватись гастрономічними дивами можуть не тільки мешканці готелю, а й всі кияни та гості міста. Варто зазначити, що у серпні готель Hyatt Regency Kyiv отримав акредитацію Global Biorisk Advisory Council® (GBAC) STAR ™, яка дає гарантію безпеки в умовах пандемії для відвідувачів і персоналу.
Шеф, відповідальний за азійський напрям ресторану Asia Bar & Grill, Файзан Софонпуняпорн
В листопаді шеф Asia Bar & Grill вирішив познайомити усіх гостей з магією дім самів, розробивши авторське меню. Ми запитали у майстра, які цікаві інгредієнти він використовує та чим надихається.
- Розкажіть, будь ласка, свій досвід роботи з цією кантонською стравою?
- Півтора року я працював і жив у - Макао, за цей час у мене було багато заходів, промо-акцій з різними кантонськими кухарями. Ця страва багато значить для людей у регіоні за формою, наповненням та призначенням. Тому майстри кантонських дім самів готують на кухні виключно ці закуски, нічого іншого. Я не такий фахівець, як вони, в кантонських дім самах, але я роблю все можливе, щоб показати свій досвід тут.

- Які найцікавіші інгредієнти ви коли-небудь використовували для дім самів?
- Оскільки традиційні дім сами — це маленькі закуски, якими можна насолоджуватися з родиною та друзями, їх зазвичай готують з простих продуктів, які можна знайти на місцевому ринку, і не ускладнюють їх невідомими продуктами. Найцікавіші інгредієнти для мене натуральні, які роблять дім сам барвистим в усіх різновидах, оскільки його мета — об'єднати сім'ю, друзів та коханих для гарного проведення часу.

- Ви створили авторські дім сами? Чи зібрали у меню традиційні рецепти?
- На обидва питання можу відповісти ствердно. Ми створили авторське меню дім самів, але всі вони базуються на автентичних рецептах з тайською ноткою смаку від мене. Отже, я створив 6 традиційних ф'южн-дім самів, спираючись на увесь свій досвід роботи, також гості знайдуть ще 6 дім самів, які є поєднанням традиційних рецептів кантонської та тайської королівської кухні.

- Що вас найбільше надихає на створення страв?
- Багато речей мене надихають, але найбільше з них — це любов і пристрасть на кухні, щоб створити найкраще для гостей і зробити їх щасливими.

Впродовж всього листопада в ресторані Asia Bar & Grill можна спробувати 12 видів дім самів, серед яких м'ясні, вегетаріанські та варіації з морепродуктами.

Серед м'ясних дім самів ви знайдете:
  • парові роли з курки у водоростях з часником та зеленою цибулею (85 грн);
  • вонтони зі смаженою качкою, бамбуковими пагонами, грибами та овочами (90 грн); запечену булочку зі свининою, соусом хойсін та цибулею (80 грн);
  • дім сам з яловичиною, імбирем та зеленою цибулею (95 грн).
З морепродуктами готують:
  • дім сам з креветкою, чорнилом кальмарів, кунжутною олією та насінням і золотистими пластівцями (100 грн);
  • дім сам з крабом в тайському стилі з кунжутною олією, шпинатом та часником (115 грн);
  • дім сам з морським гребінцем та креветкою, кокосовими пластівцями та коріандром (110 грн);
  • сіумай з лангустином, кропом та ікрою тобіко (110 грн).
Вегетаріанські дім сами також пропонують у чотирьох варіаціях:
  • парова булочка з гарбузом, корицею, бадьяном та гвоздикою (60 грн);
  • смажений рисовий кейк з червоною квасолею, листям лайма, лемонграсом та чилі (75 грн);
  • дім сам з тофу, шпинатом, морквою, грибами та буряком (70 грн);
  • смажений дім сам у тайському стилі з кукурудзою, горохом та овочами (80 грн).
Отже, друзі!
Цього листопада розмаїттям дім самів в ресторані Asia Bar & Grill ви можете насолоджуватись кожного четверга та п'ятниці з 12:00 до 22:00. Всіх цінителів аційської кухні впродовж 1,5 години чекають асорті авторських дім самів з безлімітним ігристим вином, вартість пропозиції - 990 грн з людини.
А також гості можуть придбати окремо дімсами на свій смак.
Для гостей підготували захоплюючу подорож до індійської культури, пряні аромати та найсмачніші солодощі.
Крім цього, в ресторані щомісяця відбуваються яскраві тематичні бранчі — 27 листопада гостей чекатиме справжня індійська казка - Indian Food Festival. Спеціально для фестивалю шеф-кухар ресторану розробив ексклюзивне меню, насолоджуватись яким пропонують під звуки живої музики. До страв організували безлімітні напої, щоб цього вечора ви ні в чому собі не відмовляли.
Ресторан: Asia Bar & Grill
Адреса: вулиця Алли Тарасової, 5, готель Hyatt Regency Kyiv
Графік роботи: 06:00 – 22:00
Сніданки з 06:00 до 10:30
Незабутні гастрономічні мандрівки цієї осені відбуваються в Hyatt Regency Kyiv — для бронювання і за додатковою інформацією звертайтеся за номером телефону: +380445811234.


Матеріал підготовлено у партнерстві з готелем Hyatt Regency Kyiv та рестораном Asia Bar & Grill, де на гостей чекає ідеальне поєднання азійської та європейської кухонь та можливість спостерігати за створенням вишуканих страв на відкритій кухні.

Матеріал підготовлено за підтримки Hyatt Regency Kyiv
Текст: Олена Степаненко / PostEat
Фото: Hyatt Regency Kyiv