Новий заклад: «Буффаліно» — сирний рай з італійською душею - PostEat

пошук

Новий заклад: «Буффаліно» — сирний рай з італійською душею
Із початком нового року розпочалась й історія «Буффаліно» — нового італійського кафе-сироварні, яке з першого дня відкриття зустрічає гостей дружньою атмосферою та гостинністю. Ресторан «Буффаліно» входить до мережі закладів Tarantino Family. Відчуття домашнього затишку з'являється з перших секунд візиту, а передчуття смачних моментів наповнює ностальгічною дитячою радістю.

Редакція PostEat дізналась про всі особливості та секрети локації й ділиться з вами враженнями.

Ресторан «Буффаліно» розташувався в історичному та діловому центрі столиці — у будівлі колишнього заводу «Арсенал», поруч із Маріїнським парком. Концептуально «Буффаліно» є сімейним італійським кафе, до якого можна завітати на родинний обід за спільним столом, ділову зустріч, дружню вечерю або романтичне побачення.
Назва сиру "Моцарела ді буфала" - стала смачним символом ресторану
Назву закладу подарував один із символів італійської кухні — особливий сорт сиру моцарела ді буфала, який виготовляють зі свіжого молока буйволиць. Він є незамінним інгредієнтом багатьох страв домашньої італійської кухні та справжньою зіркою на сімейному застіллі. Чому в назві він звучить у зменшено-пестливій формі? Тому що «Буффаліно» — це про родинне тепло, щиру гостинність, особливий затишок та смачну їжу, на якій італійці знаються чи не найкраще.
Про інтер'єр

Зала ресторану розділена на зони кам'яними арками та дерев'яними стелажами, що візуально не обмежує простір і створює певний затишок.

Локація, яка підійде для будь-якого свята та приводу

Ресторан «Буффаліно» розрахований на більше ніж 130 гостей, які можуть розташуватись за столиками європейської посадки або столами для невеликих компаній. Легкі дерев'яні столи можна за секунду зсунути разом, щоб розпочати пишне застілля. Основна кольорова гамма інтер'єру ресторану — поєднання бежевих відтінків дерева та блакитних тонів Середземного моря.
Родзинки інтер'єру
Родзинок в інтер'єрі багато, і кожна з них варта уваги. Об'ємні дизайнерські світильники, сплетені із мотузки, тематичні настінні картини, дерев'яні хлібні лопати для печі - всі ці деталі роблять інтер'єр неймовірно затишним. У закладі багато зелених живих рослин, головними серед яких є два живих оливкових дерева, які створюють відчуття заміського італійського будинку. Всі страви подаються на дизайнерському посуді з ексклюзивної лінійки, розробленої спеціально для кафе «Буффаліно».
Дитяча кімната чекає на маленьких гостей
Для малечі облаштована чудова дитяча кімната, де завжди знайдуться ігри та безліч цікавинок. Маленьким гостям нудьгувати не доведеться — у «Буффаліно» є окрема дитяча кімната з ігровими зонами, різноманітними іграшками та PlayStation, де діти можуть дивитись мультики, малювати та займатись творчістю.
Сироварня - особливе місце в ресторані, де майстри готують смачні сири

Якщо серцем ресторану завжди є його кухня, то душею «Буффаліно» є власна сироварня. Вона знаходиться просто в закладі та не прихована від гостей, які можуть щоденно спостерігати за магією створення класичних італійських сирів. Сири готують із фермерського молока певного відсотка жирності, яке привозять до закладу щодня. За процес створення сирів відповідає шеф-сировар Сергій Приступа, який переймав майстерність у італійського потомственого сировара та дотримується канонічної технології.

Left
Right
Які сири готують у «Буффаліно»
В «Буффаліно» готують м'які сири — моцарела, страчатела, моцарела бурата та рікота. До речі, у всіх стравах з м'якими сирами використовують виключно сири власного виробництва. В окремій сирній кімнаті поруч із сироварнею дозрівають витримані сири — качотта, камамбер, скаморца, качокавало, гауда та стілтон. До речі, сир качотта готують з різними додатками: з паприкою, з оливками, з трюфелем, з в'яленими томатами та з горіхами. Щоб познайомитися з усіма м'якими сирами та обрати до смаку, варто замовити дегустаційну тарілку сирів власного виробництва (268 грн).
Пропозиція витриманих сирів буде постійно оновлюватись в залежності від дозрівання певних видів сиру — вже скоро у «Буффаліно» можна буде скуштувати чедер та том-де-савуа, які дозрівають більше місяця, тож не проґавте.

Усі сири ви можете скуштувати в ресторані та придбати із собою додому — приємним бонусом є те, що на сири із собою діє знижка 20%. Також до кожного придбаного із собою сиру додається особливе «сирне напуття», яке пишуть від руки.

Шеф «Буффаліно»
Меню ресторану «Буффаліно» розробив досвідчений бренд-шеф Марк Вербицький — головний акцент зроблено на домашній італійській кухні. В кожному розділі закусок, салатів, основних страв можна знайти нові цікаві смаки та вже знайому й улюблену італійську класику.

Основні страви
Основні страви однаково задовольнять поціновувачів м'яса та риби: дивовижний кролик із білими грибами та овочами (198 грн), ніжні телячі щічки з трюфельним пюре (178 грн), лосось із соусом зі шпинату (276 грн) та мідії по-сицилійськи з цибулею порей в соусі горгонзола (285 грн) — обирати вам.

Закуски
Шанувальникам брускети пропонують її у чотирьох варіаціях. Ми рекомендуємо спробувати чіабату з пряним лососем, авокадо та сирно-йогуртовим соусом. Також в якості закуски в «Буффаліно» пропонують тартар із телятини з пармезановим айолі (178 грн), морський гребінець із пюре з цвітної капусти та грибним капучино (286 грн).

Салати
Класичний капрезе готують з моцарелою фьор ді лате з коров'ячого молока та соусом песто (148 грн), проте ми рекомендуємо спробувати авторський салат із копченою на вишневих трісках качкою, маринованим печеним буряком, в'яленими томатами, горіхами кеш'ю та чорносливом — дивовижне поєднання, яке не залишить байдужим жодного гурмана.
Паста і Піца
Пасту в «Буффаліно» готують самостійно — ви можете віддати перевагу класичній карбонарі (138 грн). А можете спробувати справжнє морське розмаїття з томатним соусом, поєднане із ніжною зеленою пастою — це все про фетучіні верде з морепродуктами.

Звичайно, без піци в італійському ресторані не обійтись, тим паче, що у «Буффаліно» її готують за неаполітанськими традиціями у дров'яній печі — завдяки дотриманню всіх правил та секретів, піца виходить тонка, із пухким та пружним бортиком. Обов'язково спробуйте легендарне поєднання солодкої груші, меду, пікантного сиру горгонзола та ніжного вершкового соусу.
Десерти
На солодке рекомендуємо фірмовий авторський десерт «Буффаліно» — тонкі листкові коржі із заварним кремом та вишнями можна сміливо назвати втіленням la dolce vita. Для дітей у ресторані є окреме меню із салатами, супами, основними стравами та десертами. Бренд-шеф «Буффаліно» Марк Вербицький вже працює над доповненням меню — скоро в ресторані з'являться цікаві авторські сніданки, які зроблять кожен ваш ранок приємнішим.
Барна та винна карти
У барній карті «Буффаліно» ви знайдете різноманітні позиції міцного алкоголю, класичних і зігріваючих коктейлів та багатьох безалкогольних напоїв. Самостійно у закладі готують лимонади та два види лімончелло. Шеф-бармен Михайло Голофаєв рекомендує звернути увагу на безалкогольний «Апероль Спрітц»: «Це унікальний коктейль, який зберігає відомий смак — ми готуємо його на основі бельгійського вина з додаванням французького сиропу «Апероль» з цитрусами та газованою водою».
У винній карті ресторану ви знайдете нові, для українського ринку, і варті уваги позиції безалкогольного бельгійського вина, а також європейські вина різного цінового сегменту, які можна замовити повномірно або келихами. В цілому серед асортименту «Буффаліно» представлені вина з різних регіонів Італії, Франції, Німеччини, а також з Аргентини, Чилі та Нової Зеландії.
Дещо з барної та винної карт:
  • коктейль «Апероль Спрітц» б/а – 110 грн;
  • крафтове лімончелло ді крема – 40 грн/50 мл;
  • ягідний лимонад – 95 грн;
  • біле вино Orvieto Classico – 575 грн/750 мл;
  • червоне вино Castelforte Corvina Veronese – 110 грн/150 мл.
Дещо з основного меню:
  • брускета з пряним лососем та сирно-йогуртовим соусом – 135 грн;
  • салат із качкою, буряком та чорносливом – 172 грн;
  • фетучіні верде з морепродуктами – 198 грн;
  • піца з грушею та сиром горгонзола – 178 грн;
  • фірмовий десерт «Буффаліно» – 98 грн.
    Смачно, як вдома, затишно, як вдома, комфортно, як вдома — в ресторані «Буффаліно» вдалось створити таку атмосферу, що хочеться залишитись у ній якомога довше. Завітайте до гостинного італійського кафе-сироварні «Буффаліно» та відчувайте себе як вдома.

    Про локацію:
    Де: вул. Московська, 8.
    Бюджет: ₴₴. Моцарела-бар (35–268 грн), витримані сири (35–48 грн/50 г), салати (135–225 грн), брускета-бар (118–135 грн), паста і ризото (135–198 грн), піца та фокача (48–215 грн), страви з риби та морепродуктів (198–285 грн), десерти (48–145 грн).
    Графік роботи: неділя-четвер з 10:00 до 23:00, п'ятниця-субота з 10:00 до 00:00.
    Instagram https://www.instagram.com/buffalino.cafe/
    Facebook https://www.facebook.com/buffalino.cafe/


    Фото: PostEat/Дар'я Ярош, «Буффаліно»