Оновлений ресторан Dediko: грузинський дім затишку та свята - PostEat

пошук

Оновлений ресторан Dediko: грузинський дім затишку та свята
Тепла посмішка, аромати свіжої випічки, затишок, створений маминими руками, та щирі розмови — це завжди чекає нас у рідному домі. А в справжньому грузинському домі це настільки примножується, що закохує у себе з перших хвилин. Ресторан грузинської кухні Dediko оновився та зібрав під одним дахом все, за що люблять та цінують Грузію: різноманіття знайомих смаків, щиру гостинність та атмосферу вічного свята. Редакція PostEat дізналась про всі особливості та спеціальні пропозиції ресторану Dediko й ділиться з вами враженнями.
Про концепцію та локацію

Ресторан Dediko знаходиться на Солом'янці, поруч з Севастопольською площею на проспекті Лобановського. Назва ресторану означає найдорожче, що є в житті кожного з нас — з грузинської dediko (დედიკო) перекладається як «матуся». Не просто мати чи мама, а саме матуся, яка дарує турботу, тепло та з відкритим серцем зустрічає кожного, хто опиниться на порозі її дому. Матуся береже традиції родинних рецептів, однак іноді дозволяє собі експериментувати, щоб здивувати своїх дітей та онуків. Dediko — це великий родинний стіл зі знайомим стравами, який не може спорожніти, бо «матуся» про все потурбувалась.
Про інтер'єр

На двох поверхах ресторану Dediko розташувались 5 залів — об'єднані справжнім затишком, але зовсім різних за характерами. Як кожна господиня вкладає частинку себе у свій дім, так і кожна зала Dediko має свій норов та власне ім'я.

Зустрічає гостей зала Лалі, що знаходиться на першому поверсі ресторану. В перекладі Лалі означає рубін, тобто червоний, який з порогу має показати усю красу дому гостинної Dediko. Зала Лалі дуже світла та затишна завдяки великим вікнам, уквітчаним підвіконням, плетеним люстрам та пісочним римским шторам. У цій залі чудово снідати з родиною, обідати з друзями чи повечеряти з коханою людиною.
Найбільша зала ресторану знаходиться також на першому поверсі та має ім'я цариці — зала Ніно. У ній можна повечеряти родиною, проте краще за все гучно святкувати, запросивши до 60 дорогих гостей. Також в залі Ніно можна відокремити зону для 20 гостей, а встановлений проєктор дозволить поділитись родинними кадрами.
Також на першому поверсі є справжні «королева» — так перекладається назва зали Тако. Закрита VIP-зала розрахована на 12 гостей, які можуть забратись на невеликий банкет, родинне свято чи ділові переговори.

Другий поверх ресторану Dediko — зона максимального релаксу та відпочинку, відтворена у «душевній» залі Суліко. Саме тут можна насолодитись кальяном, розташувавшись у підвісному коконі. В якості декору в залі представили власну колекцію декоративних кальянів різних видів та розмірів. Одразу поруч із Суліко, проте відокремлено знаходиться п'ята зала ресторану — крихітка Нані. Це також кальянна зона з комфортними диванами, яка є затишною цілорічною терасою-балконом.
Про кухню

В меню ресторану зібрали найкращі традиційні страви грузинської кухні, доповнивши їх фірмовими позиціями від Dediko та не забули про кілька найулюбленіших традиційних страв української кухні, щоб кожен обрав собі до душі. Традиційна для грузинської кухня домашня випічка в меню представлена різноманітними хачапурі, ніжним та сирними пеновані й апетитним листковим бачулі з куркою та грибами у вершковому соусі. Фірмовий хачапурі-аджарулі від Dediko має в начинці цілих чотири види сиру: імеретинський, адигейський, сулугуні та дор блю — неймовірне сирне задоволення. Для компаній спеціально підготували великі порції найпопулярніших хачапурі аджарулі та мегрулі.

Хітами холодних закусок за правом вже стали рулетики з баклажанів з кремом баже, а також асорті з бурякових та шпинатних пхалі. Окрім салатної класики, тбіліського овочевого салату з горіховим баже, в меню представлена фірмова позиція — салат «Дедіко» з запеченою фореллю, свіжими овочами, кульками крем-сиру в паприці, який подається з яйцем-пашот. Шанувальники екзотичних гарячих закусок можуть спробувати телячі мізки у вершковому соусі. Хінкалі в меню пропонують сім видів, серед яких як класика з бараниною чи з телятиною, так і цікаві позиції з куркою та грибами у вершковому соусі, а також з телячим язиком та грибами. Здивувати хінкалі майже неможливо, проте в Dediko це вдалось — за бажанням гостя, хінкалі готуватимуть трошки довше, проте принесуть смаженими! Повірте, після смажених хінкалі ви закохаєтесь в цю страву ще раз і назавжди.
М'ясні та рибні страви в Dediko готують в печі хоспер, яка об'єднує в собі особливості гриля, мангала та традиційної дров'яної печі — тому ніжне каре молодого ягняти, люля з баранини та дорадо завжди виходять ароматними та соковитими. До страв варто обрати щось з різноманіття традиційних грузинських соусів, які в ресторані готують самостійно: сирний соус до риби, ніжний мацоні до риби та м'яса, пряний сацебелі до хінкалі та гостру аджику до смаженого м'яса.

З грузинської класики гарячих страв ви знайдете у меню гостре теляче чашушулі, а також фірмову варіацію ресторану на чкмерулі — соковите курча, томлене у вершковому соусі з часником та спеціями. На десерт «матуся» підготувала справжню грузинську чурчхелу, горіховий торт «Дедіко», ягідні хінкалі в киселі, повітряну пана-коту з сезонними ягодами та морозиво власного виробництва.
«Матуся» не тільки готує смачні обіди та вечерю, а й не забуває нагодувати сніданком — щодня з 10:00 до 16:00 в ресторані готують матусину шакшуку, сирники, скрамбл з тигровими креветками, яєчню з беконом та картоплею фрі, а також брі запечений у листковому тісті з яйцем пашот. До кожного сніданку пригощають корисним яблучно-морквяним фрешем.

Літо в Dediko розпочалось з сезонного меню від шефа — можна спробувати легкий салат зі шпинатом та полуницею, салат з курячою печінкою, ніжний сир надугі фарширований крем-сиром, освіжаючу окрошку по-грузинські із замороженим мацоні та люля-кебаб з курки у беконі. Віщуємо, що справжніми літніми хітами в Dediko стануть полуничний хачапурі, полуничне гаспачо та рожеві хінкалі з полуницею. Освіжитись пропонують лимонадами власного виробництва.
Дещо з меню:
  • Асорті пхалі – 69 грн,
  • Рулетики з баклажанів з кремом баже – 79 грн,
  • Тбіліський овочевий салат – 125 грн,
  • Хінкалі з куркою та грибами у вершковому соусі – 23 грн/1 шт.,
  • Шашлик зі свинини – 235 грн,
  • Курча тапака з часниковим соусом – 115 грн/100 г (вагова страва),
  • Аджарулі XL – 245 грн,
  • Яєчня з беконом та картоплею фрі – 119 грн,
  • Пана-кота з сезонними ягодами – 149 грн.

У барній карті Dediko ви знайдете грузинські вина від Guramishvili's Marani, KTW Special Collection, Mimino, Chateau Mukhrani та ексклюзивні позиції від Winery Khareba. Тільки в ресторані ви зможете спробувати лімітоване червоне напівсолодке Usakhelouri та Khvanchkara від Winery Khareba. Винятковою позицією є Chateau Mukhrani Shavkapito, яка з'являється в закладі сезонно. Крім цього представлені кілька класичних позицій європейських вин та зручні пляшки просеко на один келих. Цінова політика щодо вин — від 350 грн до 2500 грн за пляшку.Також ви можете придбати вподобані вина із собою за приємною ціною винного бутика, щоб насолодитись ним вдома чи презентувати друзям.

Серед класичних міцних напоїв варто звернути увагу на грузинську чачу, якої в меню 7 видів, та домашні настоянки Dediko власного виробництва. Щоб познайомитись з кількома видами одразу та обрати фаворита, краще за все замовляти дегустаційний сет (настоянок – 108 грн, чачі – 153 грн).

Дещо з винної карти:
  • Tsitska Winery Khareba – 599 грн/279 грн (з собою)
  • Pirosmani Mimino – 359 грн/159 грн (з собою)
  • Kindzmarauli KTW Special Collection – 699 грн/399 грн (з собою)
  • Saperavi Superior Chateau Mukhrani – 949 грн/515 грн (з собою)
Грузинське та матусине застілля

Свято в грузинському домі — це щедро накриті матусею столи, яка турбується, щоб ніхто не залишився голодним. В Dediko залишитись голодним за святковим столом немає жодних шансів, адже «матуся» про все потурбувалась. Для компанії з чотирьох гостей в закладі підготували два традиційних грузинських застілля: супра Dediko (1950 грн) складається з 14 позицій страв та безалкогольних напоїв, серед яких сирне асорті, аджарулі, хінкалі зі шпинатом та грибами й стейк форелі з соусом берблан. Супра Mamiko (1699 грн), що у перекладі з грузинської «татусь», має серед закусок рибне тріо по-грузинськи, сет різносолів та теплий салат з телятиною, а на гаряче шашлик зі свинини.

Особливі свята грузинські родини відзначають пишним бенкетом, частуючи всіх гостей чачею та настоянками. Для дня народження, хрестин, ювілею чи незабутнього весілля без турбот в ресторані Dediko підготували банкетні пропозиції «Матусине застілля», що діють від 10 гостей. Їх особливість — фіксована ціна за гостя (900/1100/1300 грн) в залежності від виходу страв та головне безлімітний алкоголь: домашнє червоне або біло вино, домашня чача та настоянки.
    Спеціальні пропозиції від Dediko

    «Матуся» завжди щедра до своїх дорогих гостей та має безліч цікавих спеціальних пропозицій. Іменинники в Dediko отримують від закладу кілька подарунків: знижку 15% на рахунок, яка діє протягом 7 днів з дня народження, фірмовий хачапурі та 0,5 л фірмової настоянки на вибір для компанії від 5 гостей. А для справжніх шанувальників кальяну — кожен 5-ий кальян в подарунок.

    Страви з Dediko можна куштувати і вдома, забравши їх самостійно із закладу зі знижкою 15% або замовивши на сайті безкоштовну доставку з мінімальним замовленням 350 грн, яка діє в радіусі 3 км (по Києву умови доставки обговорюються з менеджером).

    Краща червнева пропозиція від Dediko — дюжина хінкалі в подарунок при замовленні пляшки вина ТМ Guramishvili's Marani, Mimino або KTW Special Collection! Ви можете обрати хінкалі одно виду або 2 видів з меню ресторану, але не менше 4 шт. одного виду та смакувати життя на повну.
      Про локацію:
      Де: пр-т Лобановського, 6а
      Графік роботи: щодня з 10:00 до 23:00
      Контакти: +380933086121
      Instagram
      Facebook

      Фото: Дар'я Ярош/PostEat
      Текст: Олена Степаненко / PostEat

      Матеріал підготовлено за підтримки ресторану Dediko

      Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.