Стань «бургомістром» нового чесько-німецького пабу Život A Pivo у Києві - PostEat

пошук

Стань «бургомістром» нового чесько-німецького пабу Život A Pivo у Києві!
«Ахтунг! Ахтунг! Бургомістр в залі!», — не дивуйтесь, якщо почуєте ці слова під звуки дзвону від бармена чесько-німецького пабу Život A Pivo. «Бургомістр» — це завсідник пабу, якого обирають щомісяця за любов до пива, смаженого м'яса, ковбасок та баварських брецлів. З відкриття нового пабу Život A Pivo на Коновальця 15/3 ця традиція з'явилась й у Києві.

Редакція PostEat дзвеніла у дзвін, пробувала пиво й ковбаски та готова ділитись враженнями.
Паб Život A Pivo у Києві — це вже четвертий заклад мережі Reikartz Hotel Group після Чернігова, Житомира й Черкас. Нове місце відкрилось на вулиці Євгена Коновальця, поряд зі станціями метро «Печерська» — 15 хвилин пішки, та «Палац Україна» — 10 хвилин пішки. Паб почав роботу 17 вересня на першому поверсі будівлі. Згодом на другому поверсі відкриється кафе грузинської кухні «Стумарі» — ми побували там і побачили, що оздоблювані роботи вже добігають кінця. Зручно, якщо хочете отримати різні гастрономічні враження за один вечір.

З чеської назва пабу Život A Pivo перекладається, як «Життя та пиво». Згідно з концепцією пабу це місце де перетинаються чеські та німецькі пивні традиції й кухня. Сюди можна завітати великою компанію, зустрітись з друзями на пиво чи влаштувати гучну вечірку з живою музикою.
«Ми спеціальне облаштували у пабі великий спільний простір, щоб гості були на видноті та спілкувались одне з одним. В першу чергу створювали місце з дружньою гамірливою атмосферою, для відпочинку за кухлем пива та розваг», — розповів нам під час екскурсії F&B директор Reikartz Hotel Group Андрій Магалецький. Втім для компаній, які хочу відокремитись все ж передбачена окрема кімната за сценою. Вона затишна та оформлена стилі старої баварської пивної.

Стіни Život A Pivo оформлені графіті з сюжетами роботи броварів-ченців у монастирях Середньовічної Моравії. Також тут можна побачити схеми, що ілюструють процес появи пива та архівні фотографії з історії пивоваріння. У холі біля шинквасу можна побачити стіну «бургомістрів» Život A Pivo у Києві. Згодом в рамках з'являться портрети завсідників у баварському капелюсі, підтяжка за літровим келихом пива. Разом з почестями «бургомістр» протягом місяця отримуватиме 15% знижку на все меню, безкоштовну закуску до пива та гарантований стіл навіть при аншлагові. Зона мангалу реалізована у форматі відкритої кухні — м'ясо смажиться перед гостями та одразу з пилу жару подають до столу.
У пабі стоїть башта на 18 (вісімнадцять) кранів з п'ятьома сортами власного пива «Рейкарц», чотирма постійними сортами інших броварень та шістьма сортами імпортного чеського та німецького пива, які будуть змінюватись кожні кілька місяців. Наприклад, до «Октоберфесту» у закладі з'явиться лімітований сорт напівтемного пива.
У паба Život A Pivo є свій «пивний супергерой» — баварець Францішек. Час від часу він з'являється на світлинах гостей пабу, що є добрим знаком — їх чекають знижки або частунки від закладу. Францішек вже про все домовився!
Андрій Магалецький зізнається, що його улюблене пиво — червоне «Рейкарц» Рубі. «Раджу одразу брати наш дегустаційний сет. Спробуєте кілька видів пива та обирайте те, яке сподобалось. Пропонуємо гостям пиво нашої власної броварні у Миколаєві. Це нефільтроване, т.з. «живе» пиво з коротким терміном зберігання», — розповідає наш гід.

Три сорти пива «Рейкарц» Пільзнер, Брюн та Рубі варять на німецькому та чеському солоді й хмелі. Сорт «Рейкарц» Південне варять з українських інгредієнтів. У закладі пропонують купувати одразу літровий кухоль пива та роблять невелику знижку на великий об'єм. Окрім того, у закладі подаватимуть імпортоване чеське та німецьке пиво брендів «Прага», «Бернард», «Льовенброй» та «Францішканер». У коктейльній карті є класичні коктейлі та авторські напої з пивом — наприклад, Cherry Pie або Імбирно-цитрусовий ель з пивом «Рейкарц» Пільзнер.

У закладі також готують свої фірмові настоянки — вишнева на бренді, цитрусова на горілці, обліпихова на горілці, яблучна зі спеціями на віскі та огіркового-лаймова на джині.
Кухню пабу Život A Pivo створив тандем шеф-кухарів Олександра Романчука та Сергія Клокуна. Це адаптовані страви чеської та німецької кухні, які зробили менш жирними, але більш яскравими шляхом різних технік приготування, спецій та соусів.

У розділі «Під пиво» є особлива позиція — м'ясні чіпси власного виробництва. Курятину та телятину для них самостійно маринують та сушать на кухні. «Закуска таку популярна, що є завсідники, які заїжджають за чіпсами цілеспрямовано — їдять у закладі та беруть із собою додому кілька порцій», — розповідає шеф.

Меню

Меню закладу - складається з різноманітних класичних страв традиційних баварської та чешської кухонь. Висока якість продукції, у поєднанні з креативними ідеями шефа на основі традиційних рецептур регіонів втілилась у цікаві страви, які ідеально підкреслюють пивний асоритимент закладу.
Спеціалітет розділу "Супи" — баварський суп з темним пивом. «Спробуйте зимної пори, коли зголоднієте та захочете зігрітись — навряд чи якась інша страва впорається з цим завданням краще», — вважає автор.
    Салати — найлегший салат розділу — зі скумбрією та овочами. Найситніший — WelbWurst з мисливськими ковбасками, картоплею та гірчичною заправкою.
          Серед основних страв хітом серед гостей у різних містах стало асорті ковбасок — свиняча, яловича та яловиче-свина з тушкованою капустою у пиві. «Якщо у Чехії свинячу рульку подають з великою кількістю сала, то у нашій на темному пиві більше м'яса — українцям так більше до смаку», — каже кухар. Бургер «Живильний полудень» подається з яєшнею, а на велику компанію варто взяти велетенські чеський або німецький набори.
            Стейки — розділ нещодавно з'явився у меню. У закладі смажать стейки з українського фермерського м'яса. Найбільшою популярністю серед гостей користується «Рібай».

            Десерти - розділ з класичними солодкими стравами — торт «Прага», шоколадний торт, яблучний струдель.
                  Що на кранах
                  • дегустаційний сет пива «Рейкарц» — 125 ₴
                  • «Рейкарц» Пільзнер — 60/70/135 ₴
                  • «Рейкарц» Брюн — 60/70/135 ₴
                  • «Рейкарц» Рубі — 60/70/135 ₴
                  • «Старопрамен» — 35/5 ₴
                      Що до пива
                      • урячі крильця у медовій глазурі — 115 ₴
                      • лабосолона ікра на чіпсі з житнього хліба — 95 ₴
                      • сирний брецель Obazda з сирним соусом бергадер — 55 ₴
                      • чіпси з курятини / телятини — 75-95 ₴
                      • набір закусок «Німецький» / «Чеський» (730-910 г) — 500 ₴
                              Дещо з основних страв
                              • Свиняча рулька «Айсбан» з квашеною капустою (за 100 г) — 50 ₴
                              • Живильний полудень (бургер з телятиною з беконом та яєшнею) — 195 ₴
                              • Асорті ковбасок — 195 ₴
                              • Печена вепрова зебрівка в меду (свинячі ребра) — 210 ₴
                              • Стейк «Рібай» (за 100 г) — 120 ₴
                                Настоянки
                                • вишнева на бренді — 65 ₴
                                • цитрусова на горілці — 50 ₴
                                • обліпихова на горілці — 50 ₴
                                • яблучна зі спеціями на віскі — 75 ₴
                                • огіркового-лаймова на джині — 75 ₴
                                      Left
                                      Right
                                      Паб у Києві Život A Pivo — це нове місце з цікавою чесько-німецькою концепцією, великим асортиментом пива з власної броварні та продуманою кухнею. Нам сподобався якісний підхід до всіх складових пабу — від інтер'єру до страв. Повернемось сюди у ролі звичайних гостей та із задоволенням позмагаємось за звання «бургомістра»!
                                      Деталі локації
                                      Де: м. Київ, вул. Євгена Коновальця 15/3
                                      Бюджет: ₴₴. Пиво (35-155 ₴), закуски до пива (45-500 ₴), салати (110-175₴), супи (65-95₴), основні страви (150-1200 ₴), стейки (100 г/100-120 ₴), вегетаріанські страви (55-135 ₴), гарніри (50-90 ₴), соуси (20-35₴), десерти (75 ₴), коктейлі (60-150 ₴), міцні напої (30-225 ₴), настоянки (50-75 ₴).
                                      Графік роботи: 16:00-23:00

                                      Instagram instagram.com/zivot.a.pivo.kyiv/
                                      Facebook https://www.facebook.com/zivot.a.pivo.kyiv/

                                      Фото: PostEat/Дар'я Ярош, Život A Pivo

                                      Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.