Раки з часниковим хлібом, рецепти.

пошук

DEFAULT

Раки з часниковим хлібом

24-08-2016 0

Раки з часниковим хлібом, рецепти

Інколи так хочеться свіжих варених раків з холодним пивом, правда ж?

 

Простий і водночас неймовірно смачний рецепт раків з часниковим хлібом від KULIKCOOK.

 

Варимо раків:

 

Беремо ще живих, ще не червоних свіжих раків (якщо не знаєте, де їх взяти в Києві, звертайтеся, я дам контакти)

 

Дайте їм пожити до моменту приготування

 

Промийте раків під холодною водою (краще це робити у великій кастрюлі, щоб раки не почали тікати)

 

Попередньо ставимо велику каструлю з водою на плитку (води має бути стільки, щоб покрити раків);

 

У воду додаємо: свіжий кріп (зараз, на жаль, немає сухого кропу або бадилля кропу, з якими раки виходять ще смачнішими), петрушку, сіль (багато солі, спробуйте воду на смак, вона має бути дещо пересоленою), лаврові листочки, чорний перець горошком, половинку лимону (вичавіть з нього сік у воду)

 

Чекаємо, поки вода закипить

 

У воду, що кипить, вкидаємо раків

 

Варимо їх на середньому вогні хвилин 15-20, поки вони добре не почервоніють, потім знімаємо з вогню і даємо постояти у воді ще хв 5-10

 

Зливаємо воду (хоча дехто любить їсти раків і з цією юшкою; я ні)

 

Викладаємо раків на тарілку

 

Посипаємо рубленим кропом та кладемо до раків дольки лимону

 

Готово!

 

DSC_0069x

Робимо часниковий хліб:

 

Беремо дуже свіжий багет і нарізаємо (або розриваємо) його на шматки

 

У блендері подрібнюємо дольки часничку з оливковою олією, сіллю та чорним меленим перцем

 

Поливаємо хліб часниковою олією та добре обмазуємо його руками

 

Кладемо хліб на противень, застелений пергаментом для випікання

 

Ставимо противень з хлібом у попередньо нагріту до 180 градусів духовку на кілька хвилин

 

Перевертаємо шматки хлібу на іншу сторону і відправляємо в духовку ще на декілька хвилин

 

Хліб має стати хрустким ззовні, залишаючись м'яким всередині

 

Готово!

 

Подаємо ще теплі раки з часниковим хлібом і холодним пивом.

 

Смачного Вам від KULIKCOOK!

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: