Користь чи надумана історія — рецепт хумусу від Гурманки - PostEat

пошук

Користь чи надумана історія — рецепт хумусу від Гурманки

29-03-2021 0

Як і обіцяла, викладаю рецепт східної закуски з нуту. Я обожнюю хумус і постійно його вдома готую. Як їжа після тренування з овочами та зеленню — клас.

Хумус — це східний супер продукт. Я для себе хочу тут записати, чим він дійсно такий корисний. Хумус готують з нуту, оливкової олії, кунжутної пасти, зири, солі, різних спецій (даю рецепт нижче).

Корисні властивості цієї страви :

  • Нут багате джерело кальцію (на 100 гр нуту -105 гр кальцію), залізом ( найбагатша залізом бобова культура), калієм та магнієм і цинком (багатший, ніж рис).
  • Білок страви хумус має 8 з 9 незамінних амінокислот, які організм не може виробляти самостійно. Тому вег таваріщі - налітайте.
  • Наприклад, він рекордсмен за змістом амінокислот метіоніну (нормалізує рівень холестерину, запобігає ожирінню печінки і покращує її працездатність, здатний діяти як антидепресант) чи лізин - амінокислоту, що сприяє відновленню тканин, нарощування м'язової маси.
  • Купа клітковини як розчинної, так і нерозчинної.
  • Хумус також багатий складними вуглеводами з низьким глікемічним індексом. Це означає, що при вживанні він викликає не різкий (як цукор), а дуже помірне зростання рівня цукру в крові.
  • Вітаміни групи B. Особливо треба виділити B9 - фолієву кислоту.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 грамів нуту
  • 3 ст. ложки тахінної пасти( я купую у темних хлопчиків з горіхами на Столичці, якщо що скажу у яких саме. Головне, щоб без зайвих інгредієнтів).
  • сіль
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. ложки оливкової олії холодного віджиму, круто коли нефільтрована взагалі
  • Кумин( зіра)
  • Базилік свіжий чи різни трави, які подобаються. Я додаю копчену паприку і перець червоний
  • Бальзаміко ( якщо любите) чи лимонний сік.

РЕЦЕПТ:

  1. Замочити нут на ніч.
  2. Відварюємо його( не переварюємо.) Охолоджуємо. Блендуємо
  3. В цю саму суміш в блендері додаємо кунжутну пасту, базилік, оливкову олію, часник.
  4. Кладемо сіль, спеції. Дивимося по стану. Можна додати трошки води, щоб краще взбити, можна бальзаміко. 

Рецепт підготовлено нашою подругою, блогеркою та колумнисткою Гурманкою для PostEat.

Ще більше рецептів від Гурманки ви можете знайти у неї в Instagram GEYETSOL_GOURMANKA, а також на сайті Школа Гурманкиа окрім того познайомитись з програмою Гурманки Меню на тиждень.

Всім смачного!

 

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: