пошук
Котлета по-міланськи від Марко Черветті
Cotoletta alla milanese – страва з дуже давньою історією. Цю котлету їли ще в XII ст., тож порівнювати її з віденським шніцелем не варто – він набагато молодший!
ЯК ПРИГОТУВАТИ КОТЛЕТУ ПО-МІЛАНСЬКИ ВІД МАРКО ЧЕРВЕТТІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Телятина на кістці – 300 г
- Грісіні – 100 г
- Вершкове масло – 80 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 100 г
- Сіль – 1 г (за смаком)
- Перець – 1 г (за смаком)
- Лимон – за смаком
КРОКИ:
- Зачистіть м’ясо – позбавтеся зайвого жиру, плівок і усього, що вам не подобається. Втім, залиште кістку – вона принципово важлива для нашої котлети.
- Підготуйте паніровку – смачна паніровка буває тільки зі смачних сухарів. Наприклад, з грісіні. Подрібніть грісіні – і сухарі готові!
- Якщо ваша котлета здається вам зависокою – трошки відбийте її, але не робіть тонкою, це не відповідає стандарту. Десь 2 см заввишки – ідеально.
- Покладіть на пательню вершкове масло та розтопіть. Масла має бути багато – адже смажити котлету ми будемо на ньому. До того ж, воно має набути ледь коричневого кольору – французи називають таке масло beurre noisette.
- Підготуйте борошно та збите яйце з сіллю. Можна смажити!
- Спочатку обваляйте котлету у борошні, потім у яйці, потім у сухарях. Дуже важливо, аби і борошно, і яйце, і сухарі потрапляли і на кістку. Викладайте котлету у паніровці до масла, смажте по хвилини дві з кожної сторони – а потім ми відправимо наші котлети до духовки, розігрітої до 180°С на 10 хвилин.
- Дайте котлеті відпочити – і подавайте до столу! Хочете прикрасити лимоном – прикрашайте, але в Мілані так не роблять. Смачно і без лимону!
Коментарi