Курка сувід із зеленим соусом від Євгена Клопотенко - PostEat

пошук

Курка сувід із зеленим соусом від Євгена Клопотенко

07-04-2021 0

Сувід — метод приготування, при якому продукти зберігають максимальну кількість корисних речовин. А ще максимум смаку. У ресторанній практиці цей спосіб приготування став надзвичайно популярним. Суть методу дуже проста: продукти кладуть у спеціальний пластиковий пакет, після чого готують у воді при постійній не надто високій температурі тривалу кількість часу. Просто, як і все геніальне.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КУРКУ СУВІД ІЗ ЗЕЛЕНИМ СОУСОМ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКО

Час підготовки 15 хвилин

Час приготування 1-1,5 години

Порції 4

CКЛАДОВІ

  • 500-600 г Куряче філе (2 шт.)
  • 2 ст. л. Оливкова олія (для смаження)
  • 4 ч. л. Цукор
  • 100 г Біле вино
  • 30 мл Лимонний сік
  • за смаком Сіль, Перець чорний мелений

Для соусу:

  • 50 г Базилік
  • 2 ст. л. Лимонний сік
  • 4 ст. л. Оливкова олія
  • 1-2 дрібки Сіль

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Зачистіть 500-600 г курячого філе від плівок і зайвого жиру. Покладіть у скляну миску і додайте 4 ч. л. цукру. Додайте трохи солі за смаком, мелений чорний перець, 100 г білого вина і 30 мл лимонного соку. Залиште курку маринуватися приблизно на 30 хвилин.
  2. Потім дістаньте філе з миски і перекладіть у пакет для вакууматору або зіп-пакет. Стисніть пакет так, щоб видалити зайве повітря, і запечатайте. А ще можна помістити пакет з м’ясом в каструлю з водою - вода витіснить зайве повітря.
  3. Духовку розігрійте до 100 градусів. Пакет із куркою покладіть у глибоке деко з водою або в каструлю і поставте в духовку на нижній рівень на 1-1,5 години в залежності від розміру філе. Готове філе дістаньте і обсушіть.
  4. Для соусу змішайте 50 г базиліка, попередньо відокремивши листя від стебел. Посоліть за смаком і додайте 2 ст. л. соку лимона. Потім додайте до соусу 4 ст. л. оливкової олії. Кількість олії можете регулювати в залежності від того, яку консистенцію ви хочете отримати. Перебийте соус занурювальним блендером до однорідного стану.
  5. Куряче філе обсмажте на розігрітій пательні до появи апетитної золотистої скоринки. Не більше 2 хвилин з кожного боку. При подачі поріжте філе на шматочки і полийте зеленим соусом.

Євген Клопотенко | Facebook | Instagram

Рецепти Євгена Клопотенко | Facebook | Instagram

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: